Søl eller Sol?

2
Det er vanskelig å se forskjell.
Det er ikke bare, bare å brygge øl. Noe som Tor Egil Sebulonsen fikk erfare da han mottok et brev fra bryggerigiganten Cervecería Cuauhtémoc-Moctezuma.

oelsak+redEtter å ha drevet mikrobryggeri i åtte år, gikk Sebulonsen og to venner sammen og stiftet Senja Ølbryggeri AS i 2013. Og som alle ambisiøse mikrobryggerer, så planlegger de å lage øl til salg for lokalbefolkningen og turister. Blant annet pilsen SØL, som står for Senjas øl. Etiketten skal være preget av et stort kart av Senja. Og der begynner problemene.

– Det er først og fremst en kompisbedrift som vi prøver å få et levebrød av for kanskje en mann, og det er jo meg som er daglig leder.

– I den forbindelse, som normalt er, så har vi registrert firmanavnet og produktnavnet på lagerpilsen, forteller Sebulonsen til Nord24.

-Det var ikke før ett år senere, da søknaden hadde blitt annonsert i Patentstyrets kunngjøringblad Norsk varemerketidende, at innsigelsen dukket opp fra Cervezas Cuauhtémoc Mocezuma.

– Første gang jeg hørte det, så flirte jeg, sier daglig leder Tor Egil Sebulonsen til Nordlys.

Bryggerigiganten hevder at Sol og Søl til forveksling er meget likt. Derfor krever de såkalt utvidet vern for merkevaren, og at Senja-bryggeriet forbys å bruke navnet SØL.

Det er vanskelig å se forskjell.
Det er vanskelig å se forskjell.

”Det er åpenbart at det foreligger en urimelig utnyttelse av vår klients velkjente merke, ettersom bruken av det søkte merket gir en assosiasjon til det velkjente merket. Likheten fører til at den berørte kundekretsen forbinder merkene med hverandre, eller skaper en sammenheng mellom dem. Bruken av SØL for øl vil også medføre skade på vår klients velkjente varemerkes særpreg og anseelse,” Det pinlige med denne historien, er at det er det norske advokatfirma Bryn Aarflot ved advokat Anne Wildeng som serverer dette sølet. Man skulle jo tro at de visste forskjell på sol og søl. Samt kan se forskjell på produktene. Og sånn går nå dagene her nord.

Kilde: Avisen Nordlys
Alle bilder fra Senja Ølbryggeri.

 

2 KOMMENTARER

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.