Har du noen feriedager til gode? Er du veldig glad i øl? Da er Berlin stedet for deg fra 7. til 9. August. Da er det nemlig den 19. Internationale Berliner Bierfestival.

Arrangørene hevder at det er verdens største Biergarten som går fra Karl-Marx-Allee mellom Strausberger Platz og til Frankfurter Tor. En strekning på hele 2.2 km. Det deltar hele 340 bryggerier med en lett blanding av tradisjonelle bryggerier og mikrobryggerier fra 87 forskjellige land. Og ikke minst blir det presentert 2400 forskjellige øl. Det blir presentert over 20 forskjellige øl-regioner med forskjellige kulinariske spesialiteter. Og som om det ikke er nok, så er det også 20 forskjellige scener med underholdning.15_biermeile_2011_(28)_512x768

Forskjellige temaer.

Hvert år har det vært forskjellige temaer som har stått i sentrum. For eksempel i 2008 var det Tsjekkia som sto i sentrum, i 2009 Belgia og belgisk øl. I 2010 var det øl fra Vietnam, 2011, da det var den 15. International Berlin Beer Festival, satte man en ny Guinness World rekord, i 2012 øl i fra Baltikum, Polen i 2013 og i 2014 var det mikrobryggerier og såkalt  håndverksøl som fikk oppmerksomheten. I år så er det „Erlebnistour der Bier- und Burgenstraße“. Med andre ord så er det det blant andre det tradisjonsrike Vereinsbrauerei Apolda som hedres. De vil  brygge sitt berømte Apoldaer Hefeweizen Hell på gata. Men nå er det ikke bare Apolda som blir hedret, det gjør også Watzdorfer Traditions- und Spezialitätenbrauerei og ikke minst Bürgerliche Brauhaus Saalfeld. Alle med fellesnevneren at de kommer fra Thüringen.

800.0003_Internationales_Berliner_Bierfestival

I år så regner man med cirka 800.000 besøkende. Kanskje ikke så rart, det er nemlig gratis entre.

Sånn helt tilslutt, på ølfesten er det også en rekke forskjellige utstillinger. En som jeg gjerne skulle hatt med meg, er utstillingen til Das 1. Deutsche Bratwurstmuseum. Fra Thüringen selvfølgelig.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.