En sjarmerende, forvirrende vin fra Piemonte.

Carussin Moscato Filari Corti 2014, Piemonte. Italia. 86 Poeng.

Carussin-familien lager en moscato som skiller seg radikalt fra de aller fleste andre musserende viner laget på samme drue i området. Carussins eksemplar er nemlig én av kun to spontanfermenterte moscato viner i området, og ifølge områdets vinmyndigheter gir det vinen ”feil” aromaer!

Forvirrende.

Jeg må innrømme at denne vinen forvirret meg da jeg smakte den. Først og fremst for at jeg ikke har smakt noe tilsvarende og for det andre, jeg visste ikke om jeg likte den eller ikke. Men, la oss se på fakta først. Fargen er vakker gulgrønn. En fantastisk duft av hylleblomst, plommer og andre frukter. Den er lett musserende med små, fine bobler. Smaken overasket meg. Først og fremst med sin store fylde men også med sin kraftige smak av frukt som er en riktig god opplevelse. Mye sødme som en muskatell vin skal ha, men jeg savner noe mer syre. Ettersmaken er nydelig lang, uten at sødmen på noen som helst måte blir klissete som jeg har opplevd med andre moscatoviner fra Piemonte. Vinen er positivt alkoholsvak med bare 5,5 prosent alkohol. Jeg mener dette er en vin som går fint sammen med frukt og kaker eller bare som en aperitiff. Jeg må helt tilslutt innrømme, denne vinen sjarmerte meg og om man skal snakke om en hverdagsvin på den mest positive måten, er dette en slik vin.  Dette er et meget godt kjøp

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.