Snart kommer juleølet.

Snart kommer juleølet. Og Godt Drikkes eminent panel er i gang med å teste de ulike bryggerienes mer eller mindre spennende juleøl.

Aldri har det vel vært så mye juleøl på markedet som det er nå. Så mye at vår smaking ble delt over flere dager og over to artikler.

Jul og juleøl er fylt av tradisjoner. Og der man bruker et panel med folk som er glad i øl og ikke eksperter, så er det ofte de lokale bryggene som vinner. Det på tross av at det som regel er blindsmakninger. I Bergen og på Vestlandet gjør Hansa det bra,  på Sørlandet er det som regel CB som oftest topper juleøltestene. I og for seg gjør CB det rimelig bra i resten av landet også. På Østlandet er det litt ”hur som helst.” I Troms er det Mack. Og jeg slutter aldri å fasineres over hvordan ølet til Mack blir plukket ut, år etter år.

Mikrobryggeriene.

Det gleder meg å se hvordan mikrobryggeriene begynner å komme seg inn på markedet. Og ikke bare blant ”øletikett drikkerne.” Men fortsatt er det jo sånn at mikrobryggeriene kun har 3% av markedet og egentlig kan man ikke forvente at juleølet deres skal toppe salgslistene.

Men følg med, snart dukker den først anmeldelsen fra Godt Drikke opp på en skjerm nær deg.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.