Flere nyheter på Vinmonopolet.

Vi kan ikke riktig slippe bestillingsutvalget ennå.

Noen av de vinen jeg gleder meg til, er en rekke viner fra de Montille i Burgund.

 • De Montille Beaune 1er Cru Perriéres 12      Rødvin
 • De Montille Bourgogne Rouge 2012  Rødvin
 • De Montille NSG Aux St.-Juliens 2012           Rødvin
 • De Montille Beaune 1er Cru Les Gréves 12   Rødvin
 • Montille Pommard Les Grands Épenots 12   Rødvin
 • De Montille Volnay 1er Cru Les Mitans 12     Rødvin
 • De Montille Corton Clos du Roi 2012 Rødvin
 • Montille Volnay 1er Cru Taillepieds 2012      Rødvin
 • De Montille NSG 1er Cru Aux Thorey 2012    Rødvin
 • Montille Meursault Narvaux du Dessous 12  Hvitvin
 • De Montille Beaune 1er Cru Aigrots 2012     Hvitvin
 • De Montille Clos Vougeot Grand Cru 2012    Rødvin

Fram til dags dato så har jeg ikke smakt en vin De Montille som har vært under 89 poeng, De har holdt seg stabilt på mellom 89 og 92 poeng. Ok, ingen av vinene er billige. Men skal man ha en supervin til julen, så er dette så absolutt en av dem. Ellers går det jo veldig bra å spleise med noen venner, bare for å smake.

Om vi ser på nyheten i basis og testutvalget, så er det en del som gleder meg har kommet inn på listene. Jeg vil gjerne begynne med en hvit bag in box, nemlig Masi Masianco. Etter min mening, en vin som er verd pengene.

Det synes jeg også Schloss Vollrads Riesling Trocken 2014 og Josef Spreitzer Oestrich Trocken 2014. Begge fra Rheingau i Tyskland og begge til cirka 150 kroner. Så her er det mye vin for pengene og to hvitvin som kan nytes både til mat og kos.

Ser vi på et par rødviner, så vil jeg nok velge meg Nuova Cappelletta Barbera Monferrato 2014 og Lombardo Sasso Alto Piemonte Barbera 2014. Begge  fra Piemonte i Italia og begge gir god valuta for penga, som vi sa i min barndoms Lillestrøm.

En fra Piemonte som ligger i den dyrere enden, men som er en veldig bra opplevelse, er Damilano Barolo Cannubi 2004. En vin som jeg ga 91 poeng.

Fra Østerrike vil jeg ha Meinklang Burgenland Red 2014. Jeg har ikke opplevd noen dårlige viner fra Meinklang ennå. Og den er billig, om man kan snakke om billige viner i Norge, så er her er det utrolig mye vin for pengene.

Det er veldig mye spennende denne gangen. Og du kan se alt sammen her.

Godt Drikke kommer med tre større artikler om Juleøl og øl de nærmeste dagene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.