Smått og godt fra Berentsens Brygghus.

Etter et besøk på Tromsøs øl-tempel, Kjeller 5, fylte jeg opp handlekurven med litt smått og godt.

logo247x129Blant annet noen eksemplarer fra Berentsens Brygghus fra  Egersund. Et brygghus som ble etablert i 1895 av seilskuteskipper Wilhelm Berentsen. Bedriften har vært i samme familie  siden starten og ledes i dag av 4. generasjon, Harald Berentsen.

Rav Amber Ale

sma_10547_berentsens-18a-01-jpgVi begynner med en Berentsen Rav Amber Ale. Fargen er mørkt brun med et skjær av rødt. Skummet er grålig og egentlig helt greit. Duften er fruktig, en anelse brød og papir. Smaken er frisk og som i duften, fruktig.  Til min glede, er ølet filtrert. Noe som gjøre Rav nesten for lett å drikke. Et ekte løp og kjøp øl.

Skumring

Den neste er Skumring, en Brown Ale. Og jo, dette er et godt selskap å nyte skumringstimen med. Ølet har en mørkebrun farge og et nydelig lysebrunt skum. Det har nydelig duft av mørk malt og en anelse humle. Ølet har en kraftig smak til å ”bare” være på 4.7% alkohol. Og ikke bare det, ølet også en mektig god fylde og en herligmunnfølelse. Det er noe fruktig og friskt over smaken, selv om det er maltsmaken som dominerer. Akkurat som den skal i en Brown Ale. Jo, denne kan man oppleve mang en skumringstime med og rent faktisk er jeg veldig glad for at Kjeller 5 har tatt inn denne saken her.

Mer øl i morgendagens blogg.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.