Monty’s Sunshines jazzete øl.

Jeg trodde Monty’s Sunshine var et jazzband fra sekstitallet. Men, nå viser det seg at det er mer enn det. Det er også en blond ale fra Monty’s Brewery i Wales.

PamMonty’s Brewery er et relativt nytt bryggeri, grunnlagt i 2008. Det drives av noe så sjeldent i brittisk bryggeriverden som en kvinne. Nemlig Pam Honeyman. Og det er ikke lite hun har oppnådd på kort tid. Blant annet har ølet hennes vunnet flere prestisjetunge priser i England, så som “Darlington Spring Thing CAMRA Beer Festival”. Og det var akkurat for Monty’s Sunshine blond ale.

En spennende opplevelse

Monty’s Sunshine blond ale er en spennende opplevelse med sin Sunshinegyllene ufiltrerte farge. Et hvitt, tykt skum som man ønsker man så på flere blond ale. Duften er preget av humle og en anelse sitrus. Smaken er lett med en markant humle. En veldig bra balansert bitterhet og sødme. En nydelig ettersmak. Dette er ølet som kan nytes etter mørketid, en solfylt vårdag når snøen smelter og i og for seg en varm sommerdag. Med andre ord, en øl som kan nytes når det skal være og man savner sola. Hvor man får kjøpt ølet i resten av Norge, vet jeg ikke. Men i Tromsø bør man ta en tur innom Kjeller 5.

Flere anmeldelser av øl fra Monty’s Brewery, kommer snart.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.