SMAK, En matfestival med noe attåt.

Flying Culinary Circus  kommer til Tromsø
Flying Culinary Circus kommer til Tromsø

I Tromsø har vi en festival for alle anledninger. Uansett om det er musikk, film, øl eller smak. Det siste skuddet på festivalstammen er akkurat om og med smak. En matfestival.

Festivalen arrangeres og eies av Kokkenes Mesterlaug Troms og tanken bak festivalen er å fremme lokal mat og nisjeprodukter fra Nord-Norge. Matfestivalen skal sette fokus på lokal råvareproduksjon og mattradisjoner, samt produksjon, servering og presentasjon av mat, som det så vakkert står på festivalens hjemmeside. Og det er ikke lite det de setter i gang.

Allerede den 18. September, dagen før festivalen starter, går det i gange med en Kickoff-middag med Flying Culinary Circus på Stortorget i Tromsø. Bare disse fire herrene i sirkuset gjør at festivalen er verdt å besøke. Og det beste av det hele, det finnes fortsatt plasser.

19. September holder bryggerimester Rune Andreasen ølkurs på Mack. Også der er det fortsatt ledige plasser. Godt Drikke kommer tilbake med opplysninger om kurset neste uke.

smak-logoMen, det er mye mer.  Alt fra Lefse og Bedriftskurs, til flatbrød- og tørrfiskurs. Og vi hadde ikke vært i Norges nest største fiskevær om ikke Godfisk var til stede. Og det er de. Med «Havets skattekiste», hvor barna kan lage sine egne skattekister med råvarer fra sjø og land.

Spennende er også et vinseminar i regi av Ekjord. Hvilke viner og hva seminaret inneholder, vet jeg ikke ennå, Vi kommer tilbake med mer.

Men, det som jeg gleder meg mest til, er alle bodene som skal være på torget og i Storgata under hele festivalen, med alle former for mat og arrangementer.

Om man har overlevd alle arrangement, så er det bare å glede seg til neste års festival. Sa jeg at SMAK arrangeres 19.-22. september 2013 i Tromsø og blir den første matfestivalen av og for hele landsdelen? Hele programmet finner du her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.