Handleriet på Sundbytunet

Jessheim var i min ungdom et gatekryss.

4910-Sundbytunet-Blond-350hEt ord som man sa i høyttaleren på Lillestrøm stasjon når toget skulle videre til Eidsvold. Men tidene endrer seg. Noe jeg så i lista over øl på Vinmonopolet. Sundbytunet Blond,  til kr 82,90 i bestillingsutvalget. Sjokket var totalt. Øl midt i Asina land. Og det beste av det hele, ølet er riktig godt. Et vakkert skum, fin bitterhet og en lang ettersmak. Kanskje noe mer bitterhet en hva jeg er vant til fra en blond. Men, det er sletts ikke ubehagelig. Heller tvert om.

Jeg kan forestille meg at dette ølet kan passe veldig bra sammen med tradisjonell norsk mat som fårikål eller hvorfor ikke brune bønner og flesk?

At ølet er godt, skulle egentlig ikke forundre meg. Ølet deres har blant annet blitt kåret til Sommerøl 2013 med sin sommerpils i en kåring i Dagbla. Og de selger en rekke forskjellige øl i sin egen butikk på Sundbytunet. Blant annet en Kjellerpils og en Red Ale. Dessverre har jeg ikke smakt disse ennå da de ikke er tilgjengelig andre steder. Heller ikke det de produserer i sitt eget brenneri, har jeg smakt ennå, men det skal jeg komme tilbake til ved en senere anledning.

At ølet og brennevinet er bra på Sundbytunet, er så menn ingen tilfeldighet. Bryggerimester Frank Werme kommer med masse erfaring fra både Nøgne Ø og Nils Oscar i Sverige.

Om man er lei av å sitte og glane på Gardemoen, så hvorfor ikke ta lokaltoget noen timer tidligere fra Oslo og hoppe av i Jessheim og spasere bort til Sundbytunet. Få en times god opplevelse. Det er iallfall mine fremtidsplaner.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.