Om man er glad i vin, så er Portugal et av de mest spennende vinlandene for øyeblikket. Og da tenker jeg ikke på portvin, men på landets svakviner.

Fordelen for oss som er glad i vin, er at Portugal fortsatt ikke har blitt «trendy.» Noe som betyr at man kan få mye kvalitet for pengene. Og er man rimelige nysgjerrig og åpen for nye opplevelser, så vil man kunne oppleve vin som er laget på lokale druer og som ikke finnes i noe annet land. Og bare det, gjør Portugal til et spennende vinland.

De siste årene, har det også kommet flere unge produsenter. Produsenter som tørr søke seg tilbake og lage vin som er stedstypiske og ikke billige kopier av franske eller spanske viner.

Quinta de Soalheiro

Soalheiro er en pioner innen Alvarinho-vin i Melgaço, og er internasjonalt anerkjent for vin av denne drua.Som sakt så holder de til i Melgaço, Portugals nordligste punkt. Stedet er beskyttet av en rekke fjell som gir regn, temperatur og solskinnsforhold som er absolutt nødvendige for å få best mulig modning av druene. Mannen bak Soalheiro, er João António Cerdeira.  hadde en stor lidenskap for vinproduksjon, og med støtte fra sin far, António Esteves Ferreira, plantet han det første Alvarinho-vinstokkene i 1974. Den første årgangen kom  i 1982.  Merkevaren ble døpt Soalheiro  som betyr det solrike stedet. Oppkalt etter vinmarken som ligger veldigt gunstig til med mange soltimer.

Soalheiro Vinho Verde Alvarinho 2020. Portugal, Minho, Vinho Verde. Pris kr. 189,90 Poeng 90/100

Vinen har en fin lysegul farge med et lite grønt skjær. God duft av grønne epler, sitrus og hint av urter. Frisk, fruktig  med fin fylde. Godt balansert syre og sødme. En lang og frisk ettersmak. Passer glimrende til grillet fisk og ferske reker. Her er det veldig mye kvalitet for pengene. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.