Skål med Xanté.

På slutten av det 19. århundre hadde master Blender Richard Heinrich av ”Maison Heinrich Licquoristerie Artisinale” i Belgia en ambisjon om å skape noe fullstending nytt.

Henrich endte opp med å komponere en blend satt sammen av teksturen av cognac og aromaene av søte pærer. Premiumlikøren Xanté lages i dag fortsatt av fransk cognac og belgiske pærer.

Nyheten Xanté Dark Chocolate & Pear er basert på den originale basen av Xanté Cognac & Pear, men er tilsatt mørk sjokolade og et snev av vanilje. Xanté Dark Chocolate & Pear kan nytes alene over isbiter, men også sammen med varme eller drinker.

For å sette litt spiss på påsken, så kommer her en ”eggetoddy” som varmer godt i magen etter en lang dag i løypa eller bakken.

Easter Eggnog:

Glass: Et lite vinglass

Garnityr: Strimlet appelsinskall

Ingredienser:

  •  4 cl Xanté Dark Chocolate & Pear
  •  4 cl Melk
  • 1,5 cl Espressosirup*
  • 1Egg
  • 1 klype kanel

Sirup-oppskrift:

Tilbered 4 cl espresso og tilsett 4 cl sukker. Rør til sukkeret er oppløst og la sirupen kjøle seg ned før den er klar til bruk.

Fremgangsmåte: Mål alle ingrediensene opp i en cocktailshaker, fyll den med is, og rist så kraftig og litt lenger enn vanlig. Sil drinken over i et lite vinglass. Pynt med appelsinskall-strimler. Så er det bare å slenge seg ned i påskesola og nyte.

Xanté uttales Santé, skål på fransk.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.