Siste liten gavene.

0
Copyright: / 123RF Stock Photo

I dag er det nesten den siste sjansen for å unngå å kjøpe julegavene på Statoil. Om du er helt tom for ideer, så kan du få noen her.

La oss begynne på Vinmonopolet. I dag er det siste mulighet. Jeg har valgt noen varianter som finnes på de fleste polutsalg.

Rochefort_8_trappist_beer_900.jpgTil ølentusiasten.

Hvorfor ikke sette sammen en enkelt sixpack? Her er mulighetene mange, men disse seks ville ha gledet meg.

Rochefort 8 Trappist, Austmann Humledugg IPA , Haandbryggeriet Fyr og Flamme IPA, St Feuillien Grisette Witbier, Mikkeller Vesterbro Pils, GullMack

Til boble elskerne.

Her er det ufattelig mange muligheter. Men om jeg skulle velge meg tre varianter, så er det ikke tvil i min lille sjel om hvilke jeg ville ha valgt.

La oss begynne med en Cava. Og da velger jeg meg Juvé y Camps Reserva de la Familia Gran Reserva Brut Nature 2010. Den har god fylde, fin frukt og en frisk syre.  Om vi ser på cremant, så må det nesten bli Cartron Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut.   Flott farge, vakre bobler og en riktig god, fruktig smak. Champagne er alle musserende viners moder. Og man kan velge en som svir i lommeboka eller en som smaker praktfullt uten at man må be om et møte med banken etterpå. Claude Cazals Blanc de Blancs Grand Cru Cuvée Vive, Extra Brut, er en som sistnevnte. Den har en fin lys, gyllen farge. Flotte små bobler som kiler nesen og på tungen. En nydelig fruktig smake med bra syre og lang ettersmak.

Gaven til den glade hvitvins nyterne.

Jeg elsker tysk hvitvin. Når de er som best, er det de færreste vindistrikter som klarer å holde følge. Så derfor, Wittmann Westhofener Riesling Trocken. Smaken er bløt med en virkelig god munnfølelse. En frisk, herlig syre og nydelig frukt.

Fra Frankrike så velger jeg meg Chavy-Chouet Meursault Clos des Corvées de Citeau 2012. Ta to, for du vil ikke holde ut å gi den bort om du bare har en.

Til slutt så noe til den som liker det søte. Berg Schlossberg Auslese Goldkapsel 2010. Georg Breuers auslese er et klassisk eksempel på hvordan man kan få ut maksimalt av et potensiale. Den kan nytes nå, men den kan også spares til tippoldebarnas bryllup.

Fantastiske dråper til rødvinsentusiasten.

Ch. La NerheLa oss ta mine favoritter. Den første er den som viste meg at rødvin ikke bare er rødvin, men kan være så mye mer enn det. Ch. la Nerthe er en klassiker i Châteauneuf-du-Pape med en smak som kjeler med ganen.

Vi nordmenn elsker italiensk vin. Og har du noen som betyr veldig mye for deg og som du vil spandere en del hundrelapper på, så er  Roagna Barbaresco Pajé 2008 den riktige vinen. Det er en helt utrolig vin, så har jeg vel dekket inn det meste om denne. En annen italiener som er en ren kjærlighetserklæring å gi bort, er Corte Sant’Alda Amarone della Valpolicella 2010. Bare navnet får munnen til å løpe i vann… eller vin. Fargen er dypt, dypt rød, duften himmelsk og smaken av denne amaronen håper man aldri vil ta slutt.

I bokhandelen.

vinens verdenOm du synes det er nok med praktiske øvelser av øl og  vin, så finnes det noen øl og vinbøker som er perfekte å gi bort.

Vinens verden Av Hugh Johnson og Jancis Robinson

Den første utgaven av Vinens verden skrev historie da den kom i 1971. Boken er utgitt på 14 språk og har så langt solgt over 4 millioner eksemplarer. Nå har den kommet i en revidert utgave. Liker du vin og vil vite mer, så er denne helt perfekt.

org_Den norske ølrevolusjonen_STORDen norske ølrevolusjonen

En perfekt gave til alle som elsker øl og spesielt til de som elsker norsk øl. Boken forteller historien om øl i Norge, men også historiene til bryggeriene som har gjort håndverksøl populært. I tillegg får du vite om ulike øltyper. Du får oppskrifter på øl og en haug med fine bilder. Problemet med denne boken, er at den er så elegant skrevet at du ikke vil få kontakt med mottakeren av gaven resten av denne julen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.