Signature Wines ble etablert i 2018 og importerer vin fra klassiske europeiske vinland, med hovedvekt på franske, tyske og italienske produsenter.

Og jeg gleder meg veldig til å smake en del av vinene deres på «Juletrefest for voksne» den 11.11 2023. Først og fremst gleder jeg meg til Kloster Eberbach.

Kloster Eberbach, grunnlagt 1136 av Bernard av Clairvaux , er et tidligere cistercienserkloster i Eltville .

På grunn av sine romanske og tidlige gotiske bygninger regnes det som et av de mest betydningsfulle arkitektoniske arvstedene i Hessen. Vinteren 1985/86 ble noen av interiørscenene til The Name of the Rose filmet her. 1946 ble klosterkomplekset overført til staten Hessen under administrasjon av de hessiske statlige vingårdene. Selv om man hadde renovert klosteret i mange år var det først 1986 at man begynte en generell renovering av alle bygningene for å bevare de historiske bygningene.

1998 ble eierskapet overført til den ideelle stiftelsen Stiftung Kloster Eberbach. Arbeidsoppgavene deres var å åpne klosteret for allmennheten og bevare det gjennom moderat bruk og bærekraftig forvaltning. Siden dag ett, så har det blitt dyrket vin i klostret, noe som de fortsatt gjør på de 240 hektar vinmark som stiftelsen eier.

Kloster Eberbach Steinberger Riesling Trocken 2021. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 249,90 Poeng: 88/100 Importør: Social Wines As

Drua er Riesling. Lys strågul farge med et grønt skjær. God duft av sitrus, grønne epler med hint av fersken og urter. Frisk, fruktig med en fin fedme. Lever opp til duften med sitrus og frukt. Frisk, balansert syre.  En tørr, fruktig og lang ettersmak. Passer til grillet fisk, salat og ikke minst til kos. Meget godt kjøp.

Weingut Karl May

En tysk produsent som det er lenge siden jeg har fått smake, er Weingut Karl May fra Rheinhessen. Vingården ble grunnlagt 1815. I dag er det sjuende generasjonen som drifter gården, nemlig sønnen til Karl May, Peter og Fritz. Filosofien er enkel og genial, nemlig fylle hjemstavnen på flaske. Og her er det mye å glede seg til for de som får smake rieslingvinene fra Weingut Karl May.

Her er en liste med vinene som Signature Wines har med seg til festivalen:

polnr viner 2023

Billetter til festivalen finner du her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.