Tysk produsent som henter inspirasjon fra Burgund

Weingut Franz Keller ble etablert av Franz Keller senior på 60-tallet.

Han lot seg inspirere av Burgund og regionens vinmakingstradisjoner og druevarianter. Han har også hentet inspirasjon fra familierestauranten «Schwarzer Adler» som har hatt en Michelin-stjerne siden 1969. Franz Keller sin filosofi har alltid vært å lage vin som representerer burgundisk eleganse og kompleksitet.

Vingården befinner seg i Baden og mange av vinmarkene er spredt rundt i bakkene rundt. Franz Keller og hans sønn Friedrich arbeider aktivt med å ivareta og vedlikeholde de gamle vinmarkene. Vingården er anerkjent for sin flotte arkitektur og sitt praktiske design. Vingården er delt inn i tre etasjer og vinmakingen foregår kun via gravitasjon og energipositiv praksis. Sammenlignet med andre tyske produsenter, arbeider kun Weingut Franz Keller med et lite utvalgt druer hvor Grauburgunder og Spätburgunder dominerer.

Nr. 15660901

F. Keller Kaiserstuhl Pinot Rosé Brut (musserende)

Tyskland/Baden/2019/12 prosent

Kr. 258,90 (basis)

Importør: LaMarc Wines AS

 

Kun brukt Pinot Noir. Modnet 28 måneder på flaske. Fin, rosa farge. Moden frukt, noe sødme, sitrus, bakst og roser i duften. Frisk og fyldig i munnen. God mousse og mer av det duften gir. Også bær og mineraler. Sitter godt – lenge. God pris!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.