Det er tett på det utrolige hva rødvin hjelper imot. Dagens lykkelige nyhet kommer fra Australia. Et medlem fra Wine Research Institute har funnet ut at rødvin er bra for hjertet.

Ikke akkurat en nyhet. Men Cerina Stockley forteller at de som drikker moderate mengder rødvin og da spesielt sammen med mat, minsker risikoen for hjertesykdommer med hele 30 prosent. Med andre ord, gammelt nytt.
Men visste du at rødvin er bra for tennene dine, skjerper hjernen og holder deg slank?

Bra for tennene.

Forskning tyder på at rødvin kan være bra for tennene dine. Det er noen spanske forskere som fant ut at visse bakterier som er ansvarlig for noen tannsykdommer, ble fjernet ved å drikke rødvin. Dessverre så forteller historien ikke noe om hvordan tenner reagerer på syren i vinen.

Bedre balanse.

Til min store forundring har noen forskere funnet ut at rødvin hjelper på balansen. En studie på mus, viser at en diett rik på resveratrol, noe som det visst nok finnes mye av i rødvin, forbedret balansen på eldre mus betraktelig.

-Våre studier tyder på at resveratrol vil forbedre motorikken til eldre mennesker, forteller Jane E. Cavanaugh, Ph.D til American Chemical Society.

Rødvin holder lopper vekk fra sengen.

Jeg vet ikke om lopper er et stort problem, men forsking ved University of Nebraska-Lincoln i USA, viser at lopper ikke biter folk som drikker et par glass vin. Men har du lopper i sengen, så er det kanskje bedre å løse problemet enn å drikke vin.

Rødvin hjelper mot demens.

Folk som drikker et glass rødvin om dagen, har mindre sjans for å utvikle demens og da Alzheimer i særdeleshet. Det viser en studie utført ved Zentralinstitut für Seelische Gesundheit i Mannheim i Tyskland. Forskere fant ut at personer som drakk mellom to og tre enheter om dagen, minsket risikoen med en tredjedel i forhold til avholdsfolk.

Rødvin under fødsel.

Ikke at dette er nyere forskning, men Hippokrates, den moderne medisinens far, anbefalte rødvin for å lindre smerter under fødsel. Samt mot diaré .

Drikk rødvin og hold deg slank.

Kvinner som drikke moderate mengde rødvin til maten, minsker risikoen for å bli overvektig når de blir eldre. Dette ifølge en studie fra 2010 utført av i Archives of Internal Medicine. Forfatterne av studien bemerket at økning i energiforbruket ved inntak av vin. Noe som også balanserte de ekstra kaloriene i rødvinen.

Legg merke til at all forskning viser til moderat forbruk, og ta nå dette med en klype salt. Ikke bokstavelig da.

Kilde: The Telegraph.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.