Rødt og godt fra Italia.

Dagens vintest er vin fra Italia.

Som kjent så nyter nordmenn veldig gjerne de italienske dråpene. Her er noen forslag.

ArPePe Rosso di Valtellina 2011 , Lombardia. Terningkast 6.

Litt lyserød i fargen. Nydelig duft av bær og blomster. Smaken er lett, fin frukt Virkelig bra balansert syre. Rødvinen til varme sommerdager og lyst kjøtt. Meget godt kjøp.

Arnaldo Caprai Montefalco Rosso 2010, Umbria. Terningkast 6

Vakker, mørkrød farge. Virkelig god duft av modne mørke bær, urter og noe kjøtt. Smaken er elegant med de samme modne bærene som i duften, velbalansert syre og en riktig, god og lang ettersmak. Passer like bra til oksesteken som til lam. Riktig bra kjøp.

Bivrost Barbera d’Alba 2013 Terningkast 5.

Det er det lokal Tromsøfirma Bivrost som får produsert denne vinen på egen etikett. Normalt har jeg det med vin som får kjendisnavn eller firmanavn, som jeg har det med tannverk. Men, en sjelden gang, finner man et unntak hvor vinen holder en bra kvalitet. Et av unntakene er Sigurd Wongraven som deltar aktivt i vinproduksjonen og et annet unntak er denne vinen her.

Fin dyp rød farge. En god duft av mørke bær og en anelse lær. Smaken lever greit opp til duften med sine mørke bær, men har også noe frukt og en bra balansert syre. Her er det lyst kjøtt og lam. Bra kjøp.

Rupìcolo Castel del Monte 2011, Puglia. Terningkast 4.

Dyp rød. Dufter av kirsebær og moden frukt. Smaken er behagelig bløt med en god frukt og noe krydder. En utmerket hverdagsvin som går sammen med matlagning, venner og pasta. Godt kjøp.

2 KOMMENTARER

  1. Det er flott å se terningkast på rødvin andre steder på nettet også. Du er hjertelig velkommen til å legge inn dine terningkast og en kort kommentar i vår vingude også. Da får du en link tilbake til ditt nettsed ved hvert ‘kast’.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.