Trivento Bodegas y Viñedos ble etablert i Mendoza i 1996 og eies av Viña Concha y Toro. Trivento betyr «tre vinder» som blåser over det solfylte og tørre området og setter sitt preg på dyrkingen.

Vinhuset er i dag blant Argentinas ledende eksportører av vin. Firmaet eier åtte vingårder – alle med beste beliggenhet i den mest berømte regionen. Triventos vinmarker er beplantet med nasjonaldruene Malbec og Torrontés. I tillegg dyrker de klassiske druesorter som Chardonnay, Cabernet Sauvignon og Syrah.

Nr. 52602

Trivento Golden Reserve Malbec (rød)

Argentina/Mendoza/2020/14 prosent

Kr. 169,90 (basis)

Importør: Concha y Toro Norway AS

 

Malbec-vin med druer fra gamle vinstokker som vokser over 900 meter over havet. Ungdommelig utseende – blårød. Modne bær, steinfrukt, lakris, noe tobakk og krydder i åpningen. Smaken er bløt med mer bær, søt frukt og gode syrer. Behagelig tørrhet i ettersmaken. Til lam og vilt. God pris.

Nr. 144657

Trivento Reserva Chardonnay (hvit)

Argentina/Mendoza/2021/13 prosent

Kr. 119,90 (basis)

Importør: Concha y Toro Norway AS

Prisgunstig Chardonnay-vin som er gulgrønn. Modnet halvåret på franske fat. Godt fatpreg, tropiske innslag, urter, sitrus og en del fat. Fruktig smak med noe fedme, modenhet, sødme, krydder og mer fat. Frisk. Tørrer en anelse i avslutningen. Til noe fra sjøen eller lyst kjøtt. Sterk firer!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.