Litt mer om vin som kommer på festivalen. Denne gangen fra Treasury Wine Estates.

Firma er ledende i Norge med vin fra Australia, New Zealand og USA. I Norge er de vel best kjent for vinhus som Matua, BV og Squealing Pig. Men de har et stort spekter av vin fra diverse vinhus som de selv eier og som jeg håper blir presentert på festivalen den 15. april

Vin som de garantert har med seg, er det australske 19 Crimes.

Det australske vinfirma 19 Crimes ble grunnlagt 2012. Oppkalt etter de 19 britiske lovene som deporterte folk til straffearbeide i Australia.

Mennene som er omtalt på vinetiketter er ikke fiksjon. De var kjøtt og blod. Kriminelle, kunstnere og lærde. I historien deler de «straff ved transport» og for brudd på en av 19 forbrytelser.  Og ikke minst, de blir de første bosetterne i den nye nasjonen Australia. Nitten forbrytelser som gjorde kriminelle til kolonister. Ved domfellelse ble britiske kjeltringer, skyldige i minst en av de 19 forbrytelsene, dømt til å bo i Australia, i stedet for døden. Denne straffen med «transport» begynte i 1788, og mange av de lovløse døde på sjøen. For de fangene som kom seg til land, ventet en ny verden. Som pionerer i en grensekoloni skapte de et nytt land og nye liv. Denne vinen feirer reglene de brøt og kulturen de bygde.

19 Crimes Red 2021. Australia , South E. Australia. Pris kr. 244,90 (150cl) Poeng 87/100 Importør: Treasury Wine Estates Norway AS.

Merlot 28%, Cabernet Sauvignon 14%, Durif 10%, Shiraz 48%. Klar mørkerød farge. Duft av mørke bær, skogsbær og hint av blomster. Fyldig og rund på smak. Bra fruktighet. Bra syre og sødme. Fin tannin. Smaken lever bra opp til duften. Riktig bra ettersmak. En vin som fungerer både til storvilt og kos. Meget bra kjøp.

Her er listen med vin fra Treasury Wine Estates

Billetter kan du kjøpe her. https://tromsovin.hoopla.no/sales/event/2235254150 

Billetter kan du kjøpe her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.