Første gangen jeg smakte vin laget på Trollinger, var i Baden-Württemberg,Tyskland tidlig 1980 tallet. Og den gangen var det en aha opplevelse.

Dagens Württemberg ligger øst for den nordlige del av Baden og har de to byene Heilbronn og Stuttgart som sentrum. Vinregionen Württemberg er Tysklands fjerde største og man produserer over en million hektoliter vin. Pent fordelt mellom rødvin og hvitvin. Området gjennomskjæres av en rekke elver, noe som gir varme og et godt klima for vindyrking. Motvekten er selvfølgelig den iskalde vinden fra innlandet som gir plutselige værskifte med storm, hagel og ikke minst frost som vinstokkene ikke er særlig glad i. Derfor ligger alltid vinmarkene på de sydvendte skråningene som mottar mest varme og som regel ned mot en av elvene.

De fleste av vingården er små, med mindre enn en hektar land. Noe som gjør at vinkooperativene fortsatt har over 75 prosent av vinproduksjonen. I dag er 66 prosent av den vinen som produseres, rødvin. Og derfor er Württemberg Tysklands største rødvinsområde. Hovedsakelig produseres all rødvin på Trollinger, men også en del på Lemberger, Spätburgunder (Pinot noir), Portugieser og Dornfelder. Det har vært dyrket vin i Württemberg siden år 100. Med andre ord, lenge før Württemberg fantes.

Weingut Rainer Schnaitmann

Familien Schnaitmann har dyrket druer helt siden 1420. Med andre ord i mer enn 600 år. I dag er det Rainer Schnaitmann, den 19. generasjonen, som drifter gården. Men det var først i 1997 de tok steget helt ut og begynte å produsere vin i “større skala”. Siden den gang har det bare gått en vei, og i 2006 var de den yngste vinprodusenten som noensinne har blitt innlemmet i VDP.

Schnaitmann Anders Nat’Cool 2021. Tyskland, Landwein, Schwäbischer. Pris kr. 259,90 Poeng: 88/100 Importør: Interbrands Norway AS.

Drua er Trollinger. Lys rød farge. Duften har den klassiske duften av røde bær med hint av blomst og krydder. Smaken er frisk, med en elegant fylde og fruktighet. Meget bra balansert syre og sødme. Fin tannin. En lang og meget god ettersmak. Jeg smakte vinen sammen med Spätzle og en kraftig kjøtt gryte. En lykkelig kombinasjon.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.