Richard III drakk 3 liter vin om dagen.

For en stund siden fant man den engelske kongen Richard III , konge fra 1483 til 1485, begravd under en parkeringsplass i Leicester.

Egentlig ble han vel ikke opprinnelig gravlagt under parkeringsplassen, man hadde ikke så mange sånne på den tiden, men ved muren til et fransiskansk kloster i Leicester, hvor han skal ha blitt begravet i klosterets kirke. Kirken og klosteret ble imidlertid revet av Henrik VIII under oppløsningen av Englands klostre på 1530-tallet, og det har siden versert flere rykter om hvor Richard IIIs levninger var. Og som sagt, han havnet til slutt under denne parkeringsplassen.

Han var konge i bare to år, men på denne tiden nådde han og sette til livs uanede mengder med svaner, hegrer og vin. Det viser en en ny studie av kongens levninger på British Geological Survey og University of Leicester. Ifølge forskerne – som har tatt prøver av hans lårbein, ribbeina samt fra en tann – viser at Richard drakk omtrent tre liter vin om dagen, og det var spesielt etter kroningen at alkoholforbruket hans økte. Og det er kanskje ikke så rart at det gikk med så mye vin, for samme studie viser at han elsket å sette til livs svaner og hegrer.

Måteholdene Dronninger. 

I følge The Drinks Business, så var det ikke bare Richard den lll som var glad i vin. Henrik den 8 hadde ikke bare et stort forbruk av koner, han var god på å helle i seg vin også. Noe som koster store summer av datidens valuta. Om vi regner det om til dagens penger, så gikk det med cirka 9.2 millioner kroner i året for å fylle opp vinkjelleren. Kanskje ikke så rart at han hadde behov for å plyndre datidens klostre.

Ei som var mer måteholden, var dronning Victoria. Hennes utskeielser besto for det meste av noen glass vin fra Rheingau. Og Bordeaux vin med en solid dash whisky.

Dagens dronning, Elisabeth den ll holder seg til Gin og Dubonnet. Noe som drikkes daglig før lunsj.

For min del går det i kaffe før lunsj. Men, så er jeg ikke kongelig heller da.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.