Kulinarisk Akademi og Moestue Grape Selections lanserer vinen KA Økologisk Rødvin, i samarbeid med Domaine d’Aupilhac i Languedoc, Frankrike. Vinen er tilgjengelig i Vinmonopolets bestillingsutvalg fra 5. september.

En ordentlig god økologisk matvin

Når kokker lager rødvin, er det klart at det skal være vin til mat. Valget falt på Syd-Frankrike og Languedoc, et område med en rik matkultur, og som lager druer og viner som egner seg til en stor bredde av smaksrike retter og råvarer.

KA Økologisk Rødvin 2012Moestue Grape Selections har lenge arbeidet med vinhuset Domaine d’Aupilhac, som ligger i Montpeyroux, en liten time innover i landet nordvest for Montpellier i Languedoc. Her dyrker Sylvain Fadat og familien hans omlag 22 hektar vinmark sertifisert økologisk. Jordsmonnet er skrint, stenete og utpreget kalkholdig, og har tidligere vært havbunn, noe som blant annet viser seg ved høyt innhold av kalksten og fossile østers i jorden mellom vinstokkene.

KA-kokkene har vært med i hele prosessen med utvelgelse av materialet og blending av vinen, og har også besøkt gården for å bli kjent med familien Fadat, og for å forstå både helheten og detaljene bak vinen bedre. Et særlig kjært minne er reisen der KA-kokkene inviterte til stor middag på gården d’Aupilhac, langs langbordet ved den vedfyrte grillen, med utsikt over vinmarkene, og med den lokale slakteren, barna, svigermor og hele familien til bords. En kveld med mye mat- og vinglede og nye vennskap!

Oppskrifter på QR-kode

Kokker er glad i et godt måltid og god vin! Mat og vin må serveres med varme og raushet. Med KA Økologisk Rødvin håper vi å kunne formidle en dyp kjærlighet til mat og matlaging, en ujålete og nysgjerrig vinglede, råvarefokus, kunnskap og entusiasme. På vinflaskene er det trykket tre forskjellige etiketter, med tips fra kokkene Espen Vesterdal Larsen, Frode Laupsa og Jostein Medhus. Skanner du QR-koden på baksiden, får du tilgang til en rekke flotte oppskrifter på retter som passer til vinen!

KA Økologisk Rødvin 2012,

er laget på druene Grenache, Cinsault, Carignan og Syrah, og er en frisk og karakterfull rødvin med god, saftig fruktighet i retning knuste bær, med et elegant krydderpreg og fast avslutning med fine, modne tanniner.

Dette er en allsidig vin som passer godt til kjøttretter av lam, kalv, kylling og svin. God også til grillet mat og grønnsaksretter, eller helt på egenhånd.

KA Økologisk Rødvin 2012

Varenummer: 1735801 (lanseres 5. september)

Pris: 150,00

Godt Drikke kommer tilbake med smaksnotater når vi har testet vinen.

Kilde: Pressemelding.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.