Porter, ølets limousin.

0

Som med så mange andre øl, finnes det mange rykter om hvordan porterølet kom til verden. En variant forteller at ølet ble skapt ved en feiltagelse.

Det hadde seg sånn at da men skulle malte korn, så sovnet mannen som skulle vende det over risten og malten ble nesten svartbrent. Man bestemte seg for at man skulle brygge øl på det allikevel og selge det billig til havnearbeiderne. Det var jo en kjent sak at havnearbeidere drakk alt. Havnearbeiderne ble så begeistret for det svarte ølet, så de ba om mer. Derav navnet, havnearbeider er porter på engelsk. En annen og like innbitt myte, er at navnet kommer fra de engelske bærerne, porters, på engelske jernbanestasjoner som også var veldig glad i dette ølet.

Ægir Natt Imperial Porter 92 poeng.

beer_129139Smakingens beste øl, selv om prisen er for høy. Mørkebrun, nesten svart i fargen. fint brunt skum. Flott duft av malt, kaffe og noe lakris. Smaken lever fint opp til duften med noe sødme og hint av sjokolade. Fin ettersmak.

Nøgne Ø Porter 90 poeng.

Fargen er mørkebrun. Brunt skum. Nydelig duft av kaffe, malt og sjokolade. Veldig fyldig på smak. Nesten som fløyel. God bitterhet og sødme. Noe tørket frukt og en lang nydelig ettersmak. Kan forstå at den ble kåret som årets øl for noen år siden.

Grünerløkka/CAP Scandi Rock Porter 86 poeng.

Mørke brun på fargen, beige skum. Bra duft av ristet malt, kaffe og hint av sjokolade. Smaken har samme nyanser som duften. Bra munnfølelse og en fin sødme. En grei ettersmak.

St. Hallvards Køla-Pålsen Porter 82 poeng.

Mørkebrun på farge, greit skum. Duft av kaffe, mørke bær og hint av sjokolade. Smaken er rund, noe bitterhet. Samme kaffen som i duften. Noe sjokolade. Litt kort ettersmak.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.