Noen riktig bra bobler.

Proseccoens popularitet ser ut som om den aldri tar slutt.

Mens Champagne og Cava brukes til de store høytidelige anledningene, så har proseccos oppgave blitt å sette farge på absolutt alle andre fester og tilstelninger. Den tiden da prosecco ble betraktet som noe søtt kliss fra Italia er definitivt over og kvaliteten på vinene har steget kraftig de siste ti årene.

Nino Franco Prosecco Rustico Terningkast 6

Jeg vil si dette er en klassisk prosecco, med en herlig duft av epler, sitrus og en aldri så liten hint av urter. Smaken har god fylde , bra balanse mellom syre og sødme og en virkelig god frukt. En god ettersmak som sitter lenge. Denne vinen er glimrende sammen med gode venner. Meget godt kjøp

Rotari Riserva Brut 2010 Terningkast 6

Strågul på fargen. Virkelig lekker duft av epler, kjeks og sitrus. Smaken lever på lang vei opp til duften med sine epler og sitrus. Her er det bra balanse mellom syre og sødme og en god friskhet. En vin som passer sammen med latter, venner og små og store festligheter. Meget godt kjøp.

Rotari Rosé Brut 2010 Terningkast 6

En fin lys rosa farge. Fin duft av røde bær. Om man kan si at man kan lukte sødme, så er det denne duften jeg assosierer til. Bløt og frisk på smaken. Elegant smak av epler og hint av kjeks. Virkelig god balanse mellom syre og sødme. Fin og lang ettersmak. Ennå en venne vin. Meget bra kjøp.

Casabianca Prosecco di Valdobbiadene Brut Terningkast 5

Lysgul med et grønnskjær på fargen. God duft av sitrus, epler og noe urter. Smaken har duftens sitrus og en god fruktig smak. Fin syre og en bra ettersmak. Passer riktig bra som aperitiff eller sammen med skalldyr.  Bra kjøp.

Zigno Prosecco Extra Dry Terningkast 5.

Gulgrønn på fargen. Noe duft av epler og sitrus. Smaken følger duften med epler og sitrus. Frisk med en helt grei syre. En litt kunstig bismak. Det som redder terningkastet er prisen. Ikke ofte man finner en vin til cirka 100 lappen og som tross alt holder denne kvaliteten. Bra Kjøp.

Søndag kommer den store bobleanmeldelsen i Godt Drikke. Følg med.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.