-Pølse og brød og et glass champagne, takk. Det kan være bestillingen på restauranter i storbyer som London eller Los Angeles.

Men man behøver ikke farte halve verden rundt for å få en ny opplevelse. Det rekker med en spasertur ut i eget kjøkken eller til grillen.

-Det å bytte ut øl og brus med et glass vin og få noen er nye gode smaksopplevelser, er egentlig ikke en dårlig ide. Det mener daglig leder i Metervare, Tommy Østhagen viss mål her i livet er å lage verdens beste pølser.

– Skikkelig gode pølser er ekte vare og bør serveres som festmat. Vi vil at det skal smake kjøtt av våre pølser, og derfor kan du trygt sette vin til dem, som du ville satt til et stykke kjøtt, forteller han i en pressemelding.

Pølser kommer i mange varianter og de trenger vin med syre og sødme og helst unngå vin med mye tanniner. Derimot er Champagne et godt drikkealternativ til hot dog. Noe som Londons populære og trendsettende restaurant ” bubbledogs.co.uk” har funnet ut av og gjør brak suksess med.  Og egentlig er det svært så forståelig, for champagnen renser ganen om du bruker krevende tilbehør som chili, sennep eller surkål.

Marcel Pierre Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr. 244,90 Poeng 86/100

En champagne som vil gå bra sammen med de fleste typer pølser, er denne. Vinen har en gyllengul farge. Fine små bobler. En virkelig lekker dufte av epler, sitrus og et hint av toast. Smaken er frisk, fruktig med epler og sitrus. Riktig bra balanse mellom syre og sødme. En lang frisk ettersmak. Her er det bare å komme med pølsene og få fart på grillen. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.