Snart er det øl-og vin festival. Vel, eksakt er det 47 dager igjen, men tiden går fort. Altfor fort.

Uansett har de første listene med vin som vil bli stilt ut, kommet. Og aller først er Plus Vini med godeste Andy Douglas.

Den ser du her:

 

Det er fler godbiter jeg gleder meg til å smake fra Andys portefølje. Først og fremst vinene fra Maximin Grünhaus- de har gitt meg masser av glede tidligere. Som denne:

Maximin Grünhaus Schloss Riesling Trocken 2020. Tyskland, Mosel. Pris kr. 227,90 Poeng 90/100. Importør: Plus Vini AS

Dette er vinen som tidligere gikk under navnet Monopol. Drua er riesling. Lys strågul med et grønt skjær. Nydelig duft av grønne epler, sitrus med hint av blomstereng og fersken. Vinen er frisk, fruktig med en god fedme. Lever opp til duften. En meget godt balansert syre og sødme. Lang og god ettersmak. En vin som passer grillet laks og annen sjømat. Dette er en ekte løp og kjøp vin.

Men det er mer fra Plus Vini som jeg gleder meg til. Giacosa Fratelli fra Piemonte med sine barolo og barberesco vin, er alltid en god opplevelse.

Giacosa Fratelli Barbaresco Basarin 2018. Italia, Piemonte, Barbaresco. Pris kr. 315,40 Poeng 90/100

Nebbiolo. Rubinrød på fargen med et lite brunt skjær. God duft av kirsebær, modne  plommer og bitte litt blomst. Rund med en herlig fylde på smak. Fruktig og frisk. Meget bra balansert syre og sødme. Bra med tannin. God, litt tørr ettersmak. Passet bra sammen med lam. Meget bra kjøp.

I tiden opp mot festivalen vil Godt Drikke publisere listene med vin som presenteres på festivalen den 15. april. Kort tid før festivalen, mailer jeg katalogen til de som har kjøpt billett.

 Og billett kan du kjøpe her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.