For en liten stund siden, slo det meg, er det noen som drikker Kir i disse dager?

En litt merkelig tanke med snøstorm utenfor stuedøra. Den perfekte aperitiffen når man lengter etter vår og varme. For er det noe Kir Royal inneholder, er det vår og sol. Og ikke minst, det er en drink som er utrolig lett å lage.

Selvfølgelig er Kir Royal en fransk oppfinnelse. Opprinnelig var det en borgemester fra Dijon, Felix Kir (1876-1968), som oppfant den. Han var vel lei av sennep. Uansett, han pleide å servere den som aperitiff før måltider på rådhuset. Hans originaloppskrift besto av hvitvin fra Aligoté-druen fra Burgund og  crème de cassis, solbærlikør.

Jeg foretrekker Kir Imperial som lages med bringebær likør og champagne. Og som sagt, den er utrolig enkel og mixe. Ha cirka 10 cl champagne i et tulipanglass og 2 cl bringebærlikør. Voilà, klar til servering.

Jeg bruker Chambord Black Raspberry Liqueur. Frankrike. Pris kr. 424,90 Importør: Interbev AS

Laget av Cognac, sorte bringebær, røde bringebær og krydder. Mørkerød farge. Meget god duft av bringebær med hint av krydder og sitrus. Smaken er fylt av bær, selvfølgelig søt da den inneholder 280 g/l sukker. Fyldig med en intens ettersmak. Om du ikke vil bruke champagne kan du bruke annen musserende vin. Eller hvorfor ikke tonic? Blandingen er den samme som Kir, men mindre alkohol og en frisk boblende smak.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.