Penfolds er en av Australias eldste vingårder. Det ble grunnlagt 1844 av Christopher Rawson Penfold og første og fremst hans hustru Mary Penfold.

Etter hvert ble de en av Australias største vinprodusenter. Fra begynnelsen av 1950 tallet, under ledelse av den legendariske kjellermesteren Max Schubert, ble de også internasjonalt anerkjent. Det var Max Schubert som skapte den berømte vinen “Grange Hermitage,” senere omdøpt til Penfolds Grange. Årgangen Penfolds Grange 1951, ble solgt på en auksjon i 2004 til en pris av cirka 320.000 norske kroner. Siden 2002 har kjellermesteren vært Peter Gago, og i 2011 ble Penfolds en del av Treasury Wine Estates.

En annen sak, Penfolds har produsert sterkvin siden dag en, så erfaringen og kunnskapen skal jo være på plass for å produsere en riktig bra sterkvin. Og det gjør de jo også.

Penfolds Father Grand Tawny 10 YO. Australia, South Australia Pris kr. 299,90 Poeng 90/100

Laget på durene Cabernet Sauvignon 11%, Mataro 25%, Grenache 31%, Touriga Nacional 4%, Shiraz 19%. Brunrød på fargen, fruktig duft med både tørkede og syltede frukter. Hint av fat. Smaken har mye fylde og oppleves som varmere og søtere enn de portugisiske slektningene. Men med en riktig fin konsentrasjon. Perfekt balanse mellom syre og sødme. En god og lang ettersmak. Passer fint til både ost og søte desserter. Passer også fint til meditasjon sene kvelder. En glimrende sterkvin. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.