Det kommer fler og fler bordeauxviner som passer en normal lommebok.

Noen kommer fra de tradisjonelle vinslottene og noe fra de «unge lovende.» Jeg har hatt gleden av å smake noen av de «billige» vinene fra Bordeaux og her er fire som er verdt pengene.

Château Dudon Reserve de la Cave 2004. Frankrike, Bordeaux Pris kr. 175. Poeng 90/100

Mørkerød med et brunt skjær på fargen. Duften er som en liten himmel med mørke bær og lær. Rund og frisk på smak med samme mørke bær som i duften. Riktig bra balansert syre og sødme, elegant tannin. Lang og fin ettersmak. En vin som kan brukes både til lam og sammen med gode venner. Normalt skulle man betale et par hundrelapper til for en tilsvarende vin fra Bordeaux, så løp og kjøp.

Château Dudon 2008. Frankrike, Bordeaux. Pris kr. 158,00 Poeng 88/100

Mørkerød farge med en liten brun kant. Meget bra duft av mørke bær, urter og en anelse fat. Smaken er moden med god fylde. Riktig bra balanse mellom syre og sødme. Fin tannin. Samme bær og urter som i duften. God ettersmak. Passer bra sammen med vilt og lam. Her er det utrolig mye Bordeaux vin for pengene..

Château Moulin Haut Villars 2008. Frankrike, Bordeaux, Fronsac. Pris kr. 195,- Poeng 88/100

Druene er Merlot 89%, Cabernet Sauvignon 9%. Cabernet Franc 2%. Fin dyp rød farge. God duft av kirsebær, urter og små hint av kanel. Smaken er fyldig, frisk og lever virkelig bra opp til duften. Bra balansert. God tannin. En lang og god ettersmak. Passer fint til lam. Meget bra kjøp.

Château Coufran 2010, Frankrike, Bordeaux, Haut-Médoc. Pris kr. 269,90 Poeng 87/100

Fargen er vakker, dypt rød. Elegant duft av fat, mørke bær, plommer og hint av urter. En rund og bløt munnfølelse på smak. Med solbær og en virkelig god syre og sødme. Nydelig ettersmak. En vin som du kan bruke både til biffen og lammesteken.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.