Pascal Jolivets familie har vært en del av vinbransjen i Loiredalen siden tidlig på 1900-tallet. Men de hadde aldri hatt navnet på en vinetikett som produsent før Pascal startet merket ‘Pascal Jolivet’ i 1987. Og den første årgangen ble sluppet i 1991.

Pascal Jolivet hadde et ønske om å skape rene, terroir-drevne viner gjennom biodynamisk og økologisk landbruk. Og man kan vel trygt si han har lyktes med sitt prosjekt. Bare noen få år etter at hans første vin ble sluppet, havnet hans hvite Sancerre 1995 på den prestisjetunge listen over Wine Spectator Magazine’s Top 100-viner. I dag, så finner du vinene hans på diverse vinlister til de mest kjente Michelin restaurantene rundt omkring i verden.

Pascal Jolivet Sancerre 2017. Frankrike, Loire, Sancerre. Pris kr. 269,90 89/100

Drua er Sauvignon Blanc. Lys gulgrønn farge. Herlig duft av sitrus, bitte litt gress og urter samt noe syrlig jeg ikke helt klarerer å definere. Men slettes ikke ubehagelig. Smaken er frisk og fruktig med en fin fylde. En fint balansert syre. Lever riktig bra opp til duften. Fin ettersmak. En vin som jeg kunne tenke meg til fet fisk. Fungerer også bra som akkompagnement til en vakker sommerkveld

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.