Bodegas Izadi ble grunnlagt så sent som i 1987 av Gonzalo Anton. Ideen bak vinhuset, var å finne en ny måte å lage Rioja viner på.

Så siden Izadi betyr natur, så ble filosofien å skape en vin som skiller seg fra tidligere tiders viner, men basert på mer «terroir.»

Bodegas Izadis viner kommer fra mer enn hundra små vinmarker. Ingen av dem overstiger et hektar og ligger på 400-500 meters høyde. Vinstokkene er mellom 30 og 100 år og på den måten gir det en naturlig lave avkastning og på gir en fin kvalitet med konsentrert smak.

I dag er det sønnen Lalo som leder virksomheten i det familieeide Grupo Artevino, som foruten om Izadi, eier Bodegas Orben i Rioja, Finca Villacreces i Ribera del Duero og Vetus i distriktet Toro

Izadi Reserva 2013  Spania, Rioja Pris kr. 169,90 Poeng: 88/100

Drua er hundre prosent Tempranillo. Mørkerød farge. Bra dufter av mørke bær, plommer og et lekkert hint av eikefat. Smaken er kraftig og fyldig med en bra tannin. Lever fint opp til duften med en bra frisk og fruktig smak. Veldig bra balansert syre og sødme og en lang og god ettersmak. Passer glimrende til grilla lam. Her er det masser av vin for pengene og er et meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.