Hva gjør man om man har en doktorgrad i biologi og i medisin fra prestisjeuniversitetene Harvard og Stanford? Jo, man blir 4. generasjon vinmaker på familieeiendommen i Mendoza i Argentina.

Det hele begynte med at Laura Catenas oldefar grunnla et bulkvin firma da han innvandret fra Italia. Og det fungerte rimelig bra, helt til tredjegenerasjon kom på banen. Nemlig Laura Catenas far Nicolás Catena. Han er utdannet økonom, og jobbet som gjesteprofessor i California før han reiste tilbake til Argentina, overbevist om at hvis man kunne lage så bra vin i California, så skulle en kunne gjøre det samme i Argentina. Nicolás solgte hele bulkvindelen og beholdt den lille delen som var ment til å lage kvalitetsviner. ‘Completamente loco’ – helt gal – var det som ble sagt om ham. Og ikke ble det bedre av at han plantet vinstokker på over 1000 meter over havet.  I dag så fremstår Nicolás Catena den som som grunnla Argentinas moderne vinhistorie. Så helt gal var han ikke.  I dag så er det som sagt datteren Laura som drifter gården. Og hun forsker og eksperimenterer sammen med sin far. Og lager etter min ringe mening den mest spennende vinen fra Argentina.

Pasarisa Malbec 2018. Argentina, Valle Calchaquí. Pris kr. 204,20 Poeng 89/100

Drua er som navnet sier, Malbec. Mørkerød med tydelig blått skjær på fargen. Meget bra duft av mørke bær med hint av blomst. Fyldig og fruktig på smak. Samme bær som i duften. Meget bra balansert syre. Fin tannin. God ettersmak. En vin som fungerer glimrende til kraftig lammegryte. Meget bra kjøp. Det finnes mye spennende vin fra Catena Zapata på Vinmonopolet. Anbefales og botanisere.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.