Hva kan man bruke ølflasker til, bortsett fra å pante dem?

Jo, man kan grille kylling på dem.  Første gangen jeg så det, var i Danmark. Og jeg må innrømme, det så litt grotesk ut med en kylling som er stoppet opp på en flaske. Men, og det er det viktigste, det smake djevelsk godt, så dette er en oppskrift jeg har hatt gleden av å bruke mange ganger. Fordelen med metoden er at kyllingen blir helt utrolig saftig. Men, her er oppskriften på øl-kylling.

Til to personer behøver du følgende:

  • 1 kylling på ca. 1,2 kg Gjerne en Stange Kylling.
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ts paprikapulver, søt
  • 8 cl olivenolje.
  • 1 ts salt
  • 1 klype pepper
  • 1 dl øl. Jeg vil helst ha bayerøl, men det går greit med en pils også. Flaska skal være 33 cl, for du skal bruke den igjen senere.
  • 1 ts chilipulver

medium_huhnaufdose1Så langt, så godt. Begynn med å vaske kyllingen om den er helt fersk. Og husk, tørk den godt. Hakk opp løken, press hvitløken og bland det med salt, pepper, paprikapulveret  og chilien. Bruk ca. halvparten til å gni inn kyllingen med. Legg kyllingen til side. Åpne ølet og hell 1 dl i et litermål. Drikk resten. Du er jo nesten halvveis i forberedelsene så det er vel fortjent.

Vask ølflasken i kokhett vann. Da vil etiketten løsne etter en liten stund. Det er viktig at flasken blir helt ren. Når dette er gjort, har du resten av ”grønnsaksblandingen”, olivenolje og ølet ned i flasken. Sett flasken opp i bakdelen på kyllingen og still den inn i ovnen på en stekeplate. Still den gjerne i en ildfast form også, da fettet vil dryppe av kyllingen og ned i formen. Man slipper mye vask på den måten. Før du setter inn kyllingen, så husk å forvarme ovnen til 180C. Du behøver ca 50 minutter pr kg. Du behøver ikke å være bekymret for at flasken sprekker, da den varmes opp sakte.

Når kyllingen er klar, er den gylden, saftig og sprø med en nydelig smak av krydder og øl. Server den med en frisk salat, poteter eller pasta. Foretrekker du ris, er det selvfølgelig helt greit det å. Drikke er så klart øl. Og helst den samme typen øl du brukte til kyllingen.  Så er det bare så si god appetitt.

2 KOMMENTARER

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.