Også sier man at svenskene ikke kan brygge øl…

Det er tradisjon bak, når Gotlands Bryggeri slipper en ny Stout på Vinmonopolet.

Det har nemlig blitt laget øl på St Hansgatan i Visby siden 1855. På den tiden lagde man mørkt øl av typen Porter og bryggeriet ble da drevet av A.L Wedins. Etter det ble det litt mer himmelsk da pinsemenigheten flyttet inn. Til slutt, i 1994, flyttet Johan Spendrup inn sammen med 2 tyske kobberpanner! Johan Spendurp kommer fra en familie som har drevet med å brygge øl i fire generasjoner, i nærmere 300 år! Etter et år med mye jobb, fikk han åpnet Gotlands Bryggeri, og ble dermed Sveriges første ferskølbryggeri. Eller på godt norsk, mikrobryggeri.

Johan Spendrup tok sin bryggmesterutdannelse i Tyskland, men har bodd både i England og i Norge, hvor han har jobbet som brygger. Han blander gjerne klassiske stiler, brygget med respekt for historie, med mer eksperimentelle typer som utfordrer til og med den med de mest modige ganer! Johan brygger fortsatt, men i dag har han et solid team i ryggen som hver dag jobber for å lage det beste ølet!

Og noe av det beste jeg har smakt av stout, er denne:

Wisby Stout Terningkast 6

Her er det bare å få frem sjokoladen og krabbe opp i sofakroken og bare nyte. Fargen er tett på svart. Duften er fylt av opplevelser og nytelser som nytraktet kaffe, malt og noe udefinerbart. Og smaken lever opp til duften med kaffe, malt og sjokolade. Og som om det ikke er nok, så er det en nest inntil perfekt bitterhet. Det eneste som mangler, er en plate mørk, belgisk sjokolade bundet til flasken. Dette er en ekte løp og kjøp øl.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.