Konjakk for de rikeste.

Godt Drikke skrev for en stund siden om konjakk for den fete lommeboken. Her kommer noen til, som kanskje passer bedre for den fete bankkontoen.

For en liten stund siden mottok jeg en mail fra World Wide Spirits med tilbud på en konjakk fra 1802. Altså en E. Piercel de Saint Jaque Cognac Napoleon 1802. En flaske på 0,7 og med 40% alkohol. Hvordan den smaker, var det kanskje ikke så rart at det ikke var noen beskrivelse på, men den koster en bagatell av 8999,- Euro. Siden jeg ikke har noen kunnskap eller lidenskap for konjakk, slo jeg ikke til.

Verdens eldste

worlds_most_cognac_1789_2_gVerdens eldste konjakk skal visstnok være Courvoisier & Curlier fra 1789. Altså en konjakk fra det året George Washington blir valgt til USA første president og franskmennene stormer Bastillen og innleder den franske revolusjonen. Altså ikke en helt ny skapning. Konjakken ble tappet av Curlier brødrene, nevøene til den berømte konjakkgründeren Felix Courvoisier. Konjakken eies i dag av hollenderen  Bay van der Bonts Vault, som er har verdens beste samling av historiske spritflasker. Han ga en bagatell av 153.000 dollar for flasken på Sotheby’s i 2011.

Verdens dyreste konjakk

henri-VI-dudognon-heritageVerdens dyreste konjakk, er visst Henri IV Grande Champagne Cognac Dudognon Héritage. Den er verdsatt til 2 millioner dollar. Selve flaskene er laget av 24 karat gull, platina og 6500 diamanter. Konjakken i seg selv er 120 år gammel. Om det er flasken eller konjakken som drar opp prisen, skal jeg ikke uttale meg om. Jeg har som sagt ikke peiling på konjakk. Heller ikke gull og diamanter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.