En vin fra hjertet.

Det anerkjente vinhuset Falesco lanserer en supervin til minipris på det norske markedet. En perfekt nyhet nå når sesongen for rødvin setter inn.

PALMER_IL_PROPRIO_SANGIOVESE-758_HIl Proprio Sangiovese er en klassisk rød-
vin fra Umbria, hjertet av Italia. Il Proprio Sangiovese er en vin spesialutviklet for det skandinaviske marked, hvor man har satset på druens fruktige og drikkevennlige side. Druen sangiovese, kjent som «Jupiters blod», er basen for de aller beste vinene i anerkjente vinområder som Chianti, Toscana og Umbria. Sangiovese-druen gir vinen karakteristiske aromaer av kirsebær, plomme og lett

krydder, og en saftig og fruktig struktur. Disse karakterene blir ytterligere framhevet av det rike jordsmonnet i Umbria, som samtidig gjør tanninene mindre skarpe.

Il Proprio Sangiovese er lagd på italienske tradisjoner og med respekt for det italienske kjøkken. Druene kommer fra en blanding av unge og gamle vinstokker fra flere områder

i Umbria. En liten del av vinen er blitt lagret på små eikefat i 2-3 måneder som gir vinen god struktur. Den passer fantastisk godt til retter av rødt og lyst kjøtt, gjerne med pasta og tilbehør som aubergine og sopp. Il Proprio Sangiovese har også nok frukt og friskhet til at den kan nytes alene uten mat.

Vinhuset Azienda Vinicola Falesco ble grunnlagt i 1979 og har vinmarker i regionene Lazio og Umbria, sentralt i Italia. Falesco eies av en av Italias mest anerkjente vinmakere, Riccardo Cotarella, som i tillegg driver konsulentvirksomhet for over 50 andre vinhus. I dag er Falesco ansett som et av de beste vinhusene i regionen og vinene oppnår som regel toppscore i både italienske og internasjonale magasiner og vinfora. Huset er spesielt hyllet for deres utvikling av druen merlot som har resultert i en serie med eksklusive toppviner. Til tross for dette, er det i det rimelige prisleie Falesco har hatt aller størst suksess. Disse vinene er kjent for å gi god meget god kvalitet til svært gode priser. Deres viner på én drue har vist seg å gi eksepsjonell kvalitet til veldig gunstig pris. Det er derfor ekstra hyggelig å nå kunne tilby Falescos Il Proprio Sangiovese, laget av 100 prosent sangiovese, på det norske markedet.

Pasta med kalveragu er en perfekt match til denne vinen. Prøv vedlagte oppskrift eller kombiner vinen med andre retter med kalv, kylling, pasta eller sopp.

PALMER_IL_PROPRIO_SANGIOVESE-763_HKalveragu

 • 1 løk
 • 1 ss smør
 • 1/2 dl olivenolje
 • 800 g kalvekjøtt
 • salt og pepper
 • 1 ss hvetemel
 • 1 dl tørr hvitvin
 • 300 g grønne oliven (kan sløyfes)
 • 1 kvist rosmarin
 • 5 dl kalvekraft eller -fond
 • 500 g pappardelle eller annen båndpasta
 • 200 g kantareller eller annen sopp
 • fersk parmesan

Finhakk løk og fres i smør i en stor gryte til blank og myk, ca. 8 minutter. Del kjøttet i biter, krydre med salt og pepper og dryss over mel. Varm oljen i en steke- panne og brun kjøttet på alle sider. Ha kjøttet over i gryten og kok ut pannen med vin. Skrap opp alle kjøttrestene og hell over i gryten. Tilsett oliven, kraft og rosmarin, sett på lokk, skru ned varmen og la småkoke i ca. 1 1/2 time eller til kjøttet er mørt. Kok pasta etter anvisning på pakken. Rens soppen og del ev. i mindre biter. Fres i en varm panne med smør til gylne. Krydre med salt og pepper. Server kalveragu over nykokt pasta, topp med stekt sopp og revet fersk parmesan, og glass fylt med Il Proprio Sangiovese.

Godt Drikke kommer tilbake med smaksnotater.

Kilde: Pressemelding.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.