Vingården Ogier har eksistert siden slutten av 1800-tallet

Historien bak navnet, stammer visst nok fra 800 tallet da en danske med navnet Ogier  som hadde sloss på Karl den Store side i Baskerlandet, var på vei hjem til Danmark. Han kom ikke lenger enn til Sentralmassivet i Rhône. Og som den gode kriger han var, så spredde genene hans seg solid over hele Rhône. En av etterkommerne hans, Antoine Ogier, startet mange hundre år senere, nemlig i 1859, et bøkkerverksted i den lille landsbyen Châteauneuf-du-Pape. Virksomheten skulle etter hvert utvikle seg til et vinhandlerfirma, med oppkjøp av druer fra lokale vinbønder. Druene ble deretter foredlet til vin og så solgt. Virksomheten ble i årenes løp, solgt flere ganger og i 1995 ble hele moroa kjøpt av Vignobles JeanJean. De døpte om gården til Maison Ogier for å ivareta historien og opphavet. I dag er det Jean-Pierre Durand som driver Maison Ogier.

Gården er på 25 ha med områdets karakteristiske jordsmonn av kalkstein, sand og rød leire under et lag av rund småstein. Druetypene er de klassiske Grenache, Syrah, Cinsault, Mourvedre for rødvin, og Grenache Blanc, Clairette, Roussanne og Bourboulenc for hvitvin. Innhøstingen skjer for hånd, og avkastningen er på 32 hl / ha.

Ogier Châteauneuf-du-Pape Bois de Pied Redal 2017. Frankrike, Rhône Sør, Châteauneuf-du-Pape. Pris kr. 279,90 Poeng: 89/100

Vinen er laget på Cinsault 20%, Syrah 20%, Grenache 60%. Flott klar rød farge. Bra duft av mørke bær, krydder og små hint av tre. Meget bra fylde på smak. Frisk og fruktig. Rund med en fin munnfølelse. Godt balansert syre og sødme. God Tannin. En lang og fin ettersmak. Passer glimrende til høstens lam. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.