Nyheter på Vinmonopolet November 2014

Den sjuende november er det slipp på vinmonopolet igjen.

Foruten om alt juleølet, som vil bli behørig omtalt den 31 oktober, kommer det også en rekke spennende vin og øl.

Champagne Palmer Brut Reserve NNOm vi begynner med listen ”Nyheter i Vinmonopolets vareutvalg” så er fra basisutvalget ikke så veldig mye jeg vil ha med meg. Av øl, så er det Chimay Trappist Red fra Belgia som ser spennende ut. Ser vi på vin, så er det vel Gobelsburg Grüner Veltliner Renner 2012, hvitvin fra Østerrike som ser spennende ut.

I parti, så er det en enkelt rødvin fra Bordeaux, Frankrike som jeg faller over, Ch. Malartic Lagraviere 2011. De andre ligger vel utenfor min lommeboks rekkevidde. Øl derimot, finnes det noen som lommeboka og ganen min liker, både La Trappe Dubbel Trappistenbier fra Nederland samt 7 Fjell Gamlehaugen Old Ale, er noen jeg gleder meg til. Også Austmann Shetlandsporter samt Austmann 3 Piruetter fra Austmann er noen som skal ned i min handlekurv. En for meg nytt bryggeri, er Balder Brygg så jeg gleder meg til å smake Balder Gammal-Ole.

I test utvalget er det en bag in box som jeg faller over. Nemlig Eric Texíer Vallée du Rhône. Eric Texíer er en glimrende produsent og så absolutt verd å legge noen hundrelapper på for å smake. Også musserende vin finnes det noe fornuftig. Jeg har gode erfaringer med Palmer, derfor Palmer Blanc de Blancs Brut 2008.

Ellers falt jeg totalt i staver over et øl fra India. Kingfisher Premium Lager. Må prøves. Det samme med HaandBryggeriet Belgisk Pale Ale. Man blir aldri riktig skuffet over øl fra Haandbryggeriet.

Hele listen med ”Nyheter i Vinmonopolets vareutvalg” finner du her.

Nyheter i bestillingsutvalget 7. november 2014

Her er det som vanlig store mengder nyheter. Øl ble omtalt i går og det kan du lese om her.

Av vin, så er det vel noen som jeg umiddelbart faller for.

Hvitvin

wittmannriesling 1Pommier Chablis 1er Cru Beauroy 2011 fra Burgund. Jeg har alltid syntes Isabelle et Denis Pommier er en bra produsent. Også italienerne Porer Pinot Grigio 2013 og Foscarin Slavinus Soave Superiore Cl 11 er to jeg skal ha i handlekurven.

Reichsrat von Buhl Deidesh. Rsl Tr 13 fra Pfalz i Tyskland er et ”must”. Reichsrat von Buhl er en glimrende produsent. Det samme kan jeg si om Weingut Wittmann- Det er ikke uten grunn at de blir betraktet som en av verdens beste riesling-produsenter. Derfor  må man ha Wittmann Kirchspiel Riesling GG 2013 i handlekurven. Fantastisk opplevelse.

Rødvin.

Ch. Lanessan Haut-Médoc 2011 er en av de få rødvinene fra Bordeaux, Frankrike som jeg legger i handlekurven. Mye på grunn at av at det finnes andre distrikter der man får mer vin for pengene.

To andre rødvin så nesten må med, er Cuilleron Crozes-Hermitage Laya 2012 og Cuilleron Cornas Le Village 2012 fra Rhône Nord, Frankrike.

Det ”norske” Non Dos Felice 12 fra Italia og Piemonte, skal jeg bare smake. Lyder utrolig spennende. En annen ”norsk” italiener er Wongraven Unione Barolo Riserva 2007 og Wongraven Unione Barolo Riserva 2008 fra Wongraven Wines. Det finnes vel ikke noe mer irriterende en Wongraven. Dyktig musiker, dyktig vinmaker og i følge visse kvinner, så er han vakker også. Vin jeg skal nyte, grønn av misunnelse.

To andre fra Veneto som jeg er litt nysgjerrig på, er Corte Rugolin Valpolicella Classico 2013 og Villa Girardi Great Rosso Veronese 2013. En vin som skal med, er fra Tezza Flavio. Produserer noen fantastiske viner og jeg er sikker på at Tezza Amarone della Valpolicella 10 også er det.

Hele listen fra ” Nyheter i bestillingsutvalget 7. November” finner du her.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.