Denne månedens slipp på Vinmonopolet er gigantisk. Det er nesten umulig å plukke noen få godbiter da kvalitetene er jevnt over veldig bra med noen få riktig gode topper.

Men, her er noen forslag på hva som skal i min handlekurv.

Parti.

Jeg er en stor fan av Weingut Rings. Så når de slipper en ny årgang av Rings Saumagen Grosses Gewächs Riesling Trocken, ja da står jeg først i køen. Dette er en partivare så det er begrenset hvor mye som kommer. Forøvrig så elsker jeg navnet Saumagen, purkemage eller grisemage. Lurer på hvorfor de har kalt markene det.
Von Buhl Kieselberg Deidesheim Riesling Grosses Gewächs blir aldri helt feil. Von Buhl har alltid kvalitet på vinene sine.
Gyejacquot Anatom, en musserende vin som jeg har hørt veldig mye positivt om og som jeg gleder meg til å smake.

Bestillingsutvalg.

I Bestillingsutvalget denne gangen, er det veldig mye bra. Det jeg faller for, er først og fremst utvalget av hvite viner.
Vin fra Matassa holder alltid meget høy klasse uten at de tømmer lommeboken fullstendig. Derfor velger jeg meg Matassa Cuvée Nogué. Lucka Roagna er som Matassa, en som holder veldig bra klasse, så derfor velger jeg også Roagna Langhe Bianco.
Graham Norton’s Own Sauvignon Blanc smakte jeg for noen måneder siden. Og ble litt overrasket over at det ikke bare er en kjendisvin, men en vin som fungerer bra. Så om du lurer på hva de drikker på Graham Norton Show, så er det denne.

Tyskland er kanskje et av verdens beste hvitvinsland, så jeg nevner i fleng:

Wittmann Morstein Riesling Grosses Gewächs
Wittmann Westhofen Kirchspiel Riesling Grosses Gewächs
Karthäuserhofberg Riesling Auslese no. 40
Hexamer Meddersheimer Altenberg Riesling Eiswein
Keller Hubacker Riesling GG
J.B. Becker Wallufer Oberberg Riesling Kabinett halbtrocken
Allendorf Sakrileg Riesling Trocken
Gunderloch Riesling GG Rothenberg
Eifel-Pfeiffer Blauschiefer Riesling
Keller Nierstein Pettenthal Kabinett
Karthäuserhofberg Riesling Trocken GG
Selv om Wongraven er så norsk som man kan bli, så er vinen Wongraven Morgenstern Riesling, tysk. I følge rykte er Sigurd Wongraven et petimeter når det handler om vin, men så blir resultatet også veldig bra.

Rødvin.

Jeg har bare sett på noen få rødvin. Her kommer det i løpet av November en mye mer fyldig beskrivelse av vinene med smaksnotater. Men et par blir det selvfølgelig plass til.
M. Chapoutier L`Ermite Rouge er en fantastisk vin. Men der sier lommeboka mi stopp. Tross alt er jeg ikke en idrettstopp. Da velger jeg meg heller Nudo Barbera d’Asti fra produsenten Carussin. De har aldri skuffet. Og ikke minst, lommeboka mi jubler.
Schÿler Charmes de Kirwan fra Bordeaux, kan være en glimrende julevin. Prisen på 329 kroner er heller ikke avskrekkende for denne kvaliteten.
Helt til slutt, så må jeg ha med Tissot Arbois DD. En biodynamisk vin med en produsent som sjelden lager noe medioker vin.

Alle listene kan du finne her:

Bestillingsutvalg er her.
Basis og parti finner du her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.