Ukens vin kommer fra det spanske vinhuset Faustino.

Faustino har blitt skjelt ut av diverse vineksperter som overeiket og ikke minst så er den klassiske Rioja stilen utdatert. Derfor kom det nok litt bak på de fleste da det meget anerkjente vinmagasinet Decanter kåret Faustino I Gran Reserva 2001 til årets beste vin i 2013. Det i konkurranse med 3200 andre viner som magasinets vineksperter hadde smakt gjennom hele året. Og som det ikke var nok, roser magasinet vinens lagringspotensiale. Har du derfor råd, så kan du fortsatt kjøpe 1964 og 1970 årgangene på polet. Årganger som er legendariske.

Det som fasinerer meg med Bodegas Faustino, er at de har vin som er på det helt jevne og til det som er helt fantastisk. Og selv de beste vinene deres, er til priser som passer en normal lommebok.

Faustino Icon Edition Reserva Especial 2011. Spania, Rioja, Rioja Alta. Pris kr. 329,90 Poeng 92/100

Faustino Icon Edition Reserva Espesial er en blanding av 95% Tempranillo og 5% Graciano. En flott mørk rubinrød farge. Riktig god duft av moden frukt, krydder og elegant hint av eikefat. Smaken er frisk og fyldig med en riktig god munnfølelse. Lever fint opp til duften. God balanse og en nydelig ettersmak. Passer bra til storvilt. Meget bra kjøp!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.