Den 4. September kommer nyheter på polet. Sånn rent umiddelbart ser det ut til å være en rekke spennende saker som kommer denne gangen.

 

Hvitvin.

Om vi ser på det som kommer av nyheter i vinmonopolets vareutvalg, så er det noen enkelt saker som jeg legger merke til. Blant de hvite vinene, er det til min store glede, et pent utvalg med tyske viner. I den billige enden, så er det først og fremst Pflüger Dürkheimer Buntsandstein Riesling Trocken 2013 og Balthasar Ress Schloss Reichartshausen Riesling Kabinett 2014 som jeg personlig er glad i. Ser vi på den andre enden av prisskalaen, finner vi noen riktige godbiter som Von Winning Forster Ungeheuer Riesling Trocken GG 2014 og Groebe Westhofener Kirchspiel Riesling Trocken GG 2014. Begge i parti, så her handler om å handle raskt. Av hvitviner fra andre steder i verden, så har Sør-Afrikanske A.A. Badenhorst Secateurs Chenin Blanc 2014 kommet i basis. En vin som virkelig er verd pengene. Det samme kan jeg vel si om Jean Monnier Meursault Vieilles Vignes 2013 fra Burgund, som nå er i testutvalget.

allRødvin.

Av rødviner, er det noen som er verdt å prøve. Om vi begynner med en bag in box, så synes jeg italienske Altareggia Primitivo Puglia er en god og enkel, hverdagsvin. En vin som er i testutvalget. På flasker, er det en del mer å velge i. En jeg gleder meg til å smake, er Sør- Afrikanske Lammershoek Roulette 2013. En vin som har kommet i parti, så her handler det også om å være kjapt ute. Det samme kan man si om italienske Boasso Barolo Serralunga 2010. En vin som jeg tror kan være spennende da jeg har smakt vin fra Gabutti-Boasso før og ikke blitt skuffet. En som jeg absolutt skal teste med det første, er Ch. du Cèdre 2011 fra Cahors. Er litt svak for de rustikke, mustige vinene.

øgirØl.

Av øl, så er det en rekke ulike som er verd å smake på. Personlig har jeg gått litt lei av øl som brygges på granbar, mynte og hva man nå ellers kan brygge øl på. Derfor gleder jeg meg til å smake engelske Buxton Far Skyline Berliner Weisse og danske To Øl Dry Hopped Berliner Weisse. To helt ”normale” øl. Også irske O’Hara’s Leann Folláin Extra Irish Stout skal smakes. Kan se for meg at man må ha en stor sjokoladeplate sammen med denne her. Av norsk, så er det en rekke som ser spennende ut. Sør Øst Høst Hoppy Red Ale fra Bonum Bryggeri og Ægir Lærdøl Sour Cherry Rye må smakes. Akkurat som Ægir Teeling Revival Irish Whiskey Barrel Stout kan være en bra opplevelse.

Godt Drikke kommer tilbake med anmeldelser av både vin og øl.
Hele listen, kan du lese her.

 

 

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.