«Norske» Bache-Gabrielsen kåret til årets beste brennevinsprodusent.

I januar hvert år deler La Revue du Vin de France, et av Europas viktigste magasiner for vin og brennevin, ut priser til produsenter og personligheter som har utmerket seg på en eksepsjonell måte i året som gikk.

En nyskapning av året var en egen kategori for brennevin. Dette kan jo i utgangspunktet ses på som en helt umulig oppgave for juryen, med tusenvis av velrenommerte og uhyre dyktige produsenter i den franske brennevinsbransjen, å velge blant. Men man fant en kandidat som gikk utenpå alle andre, og til alt overmål ble det «norsk» seier: Juryen gikk enstemmig inn for cognacfirmaet Bache-Gabrielsen.

brennevinsskribent samt ambassadør for Skotsk Maltwhisky i Frankrike.
Alexandre Vingtier – Hervé Bache-Gabrielsen – Cyrille Mald – Trophées du Vin RVF.
Alexandre Vingtier og Cyrille Mald er brennevinsspesialistene i La Revue du Vin de France. Alexandre er fransk brennevinsekspert, konsulent, forfatter, dommer i mange internasjonale brennevins- og cocktailskonkurranser og Cyrille Mald er brennevinsekspert og brennevinsskribent samt ambassadør for Skotsk Maltwhisky i Frankrike.

Begrunnelsen.

I juryens begrunnelse heter det at «Maison Bache-Gabrielsen med sin kombinasjon av talent og dristighet har klart å bringe et friskt pust til den enestående og tradisjonelle Cognac-regionen». De trakk spesielt fram en ny cognac kalt «American Oak», som er den første cognacen noensinne til å bli lagret og modnet i amerikanske eikefat, og fortsetter: Huset utviser en sjelden frisk åpenhet for nye ideer, og utvikler stadig cognacer med sterk identitet og karakter.

I sin takketale i Paris uttalte Hervé Bache-Gabrielsen «Det er et stort privilegium å være den første som mottar denne svært høythengende utmerkelsen «SPIRIT OF THE YEAR». Prisen er også en hyllest til min norske oldefar Thomas Bache-Gabrielsen som i 1905 i en alder av 21 år forlot hjemlandet sitt for å bosette seg i Cognac».

Jean-Philippe Bergier

Mye av suksessen må tilskrives den eminente kjellermesteren Jean-Philippe Bergier som har vært en del av selskapet i mer enn 25 år. I tett samarbeid med vinbønder og destillerier er han på konstant søken etter å perfeksjonere våre produkters kvalitet.

Hervé Bache-Gabrielsen avslutter sin takketale med å si at «det å motta denne prisen er en stor ære som vil inspirere oss til å fortsette å søke etter eksepsjonelle destillater som kan eldes i våre kjellere og komme cognacelskere verden over til gode i generasjoner».

For øvrig skal det nevnes at den tidligere franske statsminister Alain Juppé mottok prisen som årets vinpersonlighet. Juppé er i dag borgermester i Bordeaux, og inntil nylig kjempet han som fransk presidentkandidat.

Det ble en minneverdig kveld på det eksklusive Hotel Bristol i Paris for både Juppé og Bache-Gabrielsen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.