Ukens Vin.

Denne uken er det to viner som ukens vin. Den ene er omtalt tidligere, men begge vinene har like mange poeng. Og er utrolig ulike. Det eneste de har felles, er at det er to fantastiske viner.

Dominio do Bibei Lalama 2012. Spania, Galicia, Ribeira Sacra. 92/100 Poeng Pris kr. 219,90.

Fargen er nesten blårød. En utrolig lekker duft av kirsebær, urter og hint blomster. Det er nesten så man ikke klarer å slutte å lukte, men bare nyter av duften. Smaken lever på lange veier opp til duften. Her er det kirsebær, urter, blomster og en anelse fat. Den er saftig og konsentrert med en god munnfølelse. Her er det en nest inntil perfekt syre og sødme. En lang, tørr ettersmak. Passer glimrende til lam eller bare kos. Om jeg har fått meg en ny favorittprodusent? Så absolutt.

Det forundrer meg titt som tett at de biodynamiske vinene ofte skårer så mye høyre enn de mer tradisjonelle vinene i samme prisklasse. Og for å finnen en vin som Dominio do Bibei Lalama 2012 blant de mer tradisjonelle vinene, så må man nok ut med et par hundrelapper til. Derfor, løp og kjøp!!

Duroché Gevrey-Chambertin Champ 2014. Frankrike. Burgund. 92 poeng. Pris kr. 395,-

Fin, klar rød farge. Elegant duft, nesten klassisk burgund med sine røde bær, hint av urter og en anelse fat. Smaken har en riktig bra munnfølelse, fruktig og med en perfekt syre og sødme. Samme røde bærene og urtene som i duften. En lang og lekker ettersmak. Passer fantastisk til både lyst kjøtt og gode samtaler. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.