Nøgne Ø bor i Grimstad og har det bra.

Garage Project summer somber
Garage Project summer sommer

Selv om de fleste øl nerdene fryktet for Nøgne Øs sjel da Hansa Borg overtok drøye 54 prosent av aksjene for en stund siden, så ser det ut som om frykten er blitt grundig gruset.

Lekenheten er fortsatt tilstede og det kommer fortsatt øl… som er spennende, velsmakende og morsomt. Akkurat som før.


Cassis Tripel.

I 2014 har det kommet en rekke nye opplevelser. Hva sies for eksempel til en tilfeldig Cassis Tripel? Det skulle egentlig blitt en Tiger Tripel, men bryggeren kom i skade for å gjære den med feil gjær. Shit happens. Selv i de beste familier. Så det er vel ikke mer enn naturlig og tilsette en god porsjon råsaft av solbær og la brygget gjære på nytt. Resultatet ble en belgisk tripel med tydelig solbærsmak på 9,5%.

Black Rain.

Eller hva med en Black Rain? Dommedags øl? Heavy metall? Eller er det bare Kjetil Jiasian pale alekiun som i januar brygget en Black IPA sammen med spanske Naparbier. Navnet er Black Rain og har 7,5% og det finnes bare noen få flasker. Løp og kjøp.


We Love Wheat

Også samarbeide med andre bryggerier fortsetter eksakt som før. Bryggere som fortsatt leker i hverandres sandkasse. I januar brygget Kjetil sammen med Mike Murphy hos Lervig. De laget en hvete-IPA med 100% hvetemalt og masse humle! 7.9%. Denne har de kun tilgjengelig på KeyKegs (30 L), og den begynner å bli utsolgt. Og navnet, jo det sier nesten seg selv. We Love Wheat. Så har du en bar eller et godt tapptårn hjemme på kjøkkenet, så er det bare å handle.

Garage Project.

I disse dager går de i gang med å brygge juleøl med det blomstrende navnet summer sommer. Det er dog ikke juleøl  til det norske markedet, men til New Zealand. Det er samarbeide med Jos Ruffel fra Garage Project i
New Zealand. De har brygget dette ølet et par ganger tidligere i Wellington. Første gang i 2012 sammen med Nøgne Ø sin sjefsbrygger Kjetil Jikiun. Og nå brygges det for første gang i Norge. Med rugmalt, Pohutakawa-honning og fersk Kohatu-humle fra New Zealand. Og resultatet skal bli en slags «Dobbel Blonde» på 7.5%. Ølet kommer til å lansere i løpet av sommeren på Horeca-markedet og sannsynligvis på Vinmonopolet 1.september.

Asian Pale Ale.

Nevnte jeg at i mai kommer Asian Pale Ale? Det er brygget med sitrongress, kaffirlime og appelsinskall og er beregnet på butikkene i vårt langstrakte land. Først hos Coop og så i alle andre butikker nær deg. Et øl som undertegnede gleder seg til. Om det blir sommer i nord.

Som sagt, Nøgne Ø bor i Grimstad og har det bra.

Kilde: Tom Young, Nøgne Ø -Det Kompromissløse Bryggeri A/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.