Var det noen som trodde at Terje Aass gikk over i pensjonistenes rekker bare for han overlot roret på Norges eldste bryggeri til sønnen Christian Aug. K. Aass ? Ja, da må man bare tro om igjen.

Den 25. April åpner Aass bryggeri sitt eget bryggeri og en bar for lukkede selskap. Og hvem er det som eksperimenterer og styrer på mikrobryggeriet om ikke akkurat Terje Aass. Godt nok får sønnene også være med på et hjørne, men det er senior som prøver seg frem med det ølet som eventuelt en gang skal inngå i Aass Bryggeris sortiment.

Pilotbryggeri.

Terje Aass har tidligere uttalt til tidsskriftet Hotellmagasinet at i det nye mikrobryggeriet skal ølkulturen utvikles og dyrkes. Lukkede grupper skal kunne nyte godt av servering i den tilsuttende baren.

– Det er først og fremst et pilotbryggeri, for å kunne eksperimentere med smaker på en annen måte enn på det store anlegget.

aass– Det selges fortsatt mest pils, men folk har blitt mer åpne for å prøve nye øltyper og nye smaker, forteller Terje Aass. Årlig har bryggeriet over 10 000 mennesker på ølskole som lærer om ølsmaking og bruk av øl i og til mat, samt får omvisning på bryggeriet og et blikk inn i Aass Bryggeri sin verden. Både i Gildehallen, Direktørboligen og mikrobryggeriet vil det bli ølskole også i framtiden.

– Øl er et flytende krydder med over 800 smaksstoffer, både søtt, salt og syrlig. Det er mer anvendelig til matlaging enn vin og kan med hell brukes i for eksempel brødbaking og marinering av kjøtt. Øl som drikke passer til alt, forteller Terje Aass engasjert.

Aass bryggeris egen kokk.

Og baren skal drives og driftes av Aass bryggeris egen kokk, Anders Lien, som også er kokk og driftsansvarlig i Gildehallen på bryggeriet. Han skal også få gleden av å servere mikrobryggeriets mer eller mindre vellagde brygg. Selv om de fleste nok tror at det kommer mer vellaget brygg ut av de åtte tappekranene. Og kortreist øl blir det virkelig på Aass fremover, fire av kranene blir koblet til lagringstankene i mikrobryggeriet rett bak veggen i baren.

En gang i tiden ble det sakt at det var bedre med en dram i timen enn en time i Drammen. Det er nå slått fast en gang for alle at Drammen er en by som virkelig er verdt å besøke noen dager. Ikke kan dem bare spille fotball, de har søren meg noe bra øl i tankene også.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.