Noen vin til under 150 kroner.

For en stund siden, fikk Godt Drikke kritikk for at det ikke ble anmeldt nok hverdags viner eller vin som ikke flådde lommeboka til folk flest. Og det var noe som svei, så her er noen vin til under hundre og femti kroner.
Pfalz, Tyskland 88 poeng

Godt Drikke har omtalt denne vinen et flertall ganger tidligere. Og det gjør den jo ikke akkurat dårligere.

Fargen er gulgrønn med en deilig duft av sommer. Det vil si, her er det både blomster, sitrus og noe urter. Smaken lever virkelig godt opp til duften med sin unge, slanke stil. Her er det både sitrus og sommerepler. Riktig god syre. Lang og nydelig ettersmak. Passer virkelig bra sammen med fet fisk, salater og hvorfor ikke frukt? Her er det virkelig mye vin for pengene. Meget godt kjøp.

Monte del Frá Cà del Magro Custoza Superiore 2013, Veneto, Italia, 87 poeng

Denne vinen er produsert av Monte del Frá, tett ved Gardasjøen. Og om man skal kalle en vin ”blend” så er det denne med en liten oppsjø av ulike druer. 40% Garganega, 20% Trebbiano, 20% Cortese, 15% Incrocio Manzoni, 5% Tocai Friulano. Fargen er gulgrønn. Den har en fin duft av frukt, vinbergfersken og noe som jeg ikke helt klarer å definere. Smaken lever flott opp til duften med en fin fruktighet, blomster og hint av de samme vinbergfersken som man finner i duften. En fin syre som er godt balansert mot sødme. Meget godt kjøp.

Reserva do Passo 2014 Lisboa, Portugal. 84 poeng

02jlkgz7z9l1x_375x500Paco das Côrtes er et relativt nytt portugisisk vinfirma, ikke langt fra Lisboa. Fargen på vin er blårød. Duften har en litt søt, men god bærduft med noe hint av både kjøtt og urter. La oss si det først som sist, denne vinen er farlig lett å drikke. Bløt, fin frukt, god syre og sødme. En rimelig ettersmak med noe sødme. Jo, her er det masser av vin for penga. Passer bra sammen med lange diskusjoner og latter. Med andre ord, en ekte kosevin. Godt kjøp.

Gorgo Bardolino 2014, Veneto, Italia.  84 poeng

Her er det en lyd rød farge, en god duft av røde bær, blomster og noe for meg, udefinerbart som ikke er ubehagelig. Smaken er lett, fin frukt, bra syre og sødme og ikke noen dikkedarer. En vin man kan bruke til fisk eller kyllingen en onsdagskveld. En rimelig ettersmak med en fin frukt. Bra kjøp.

Da Luca Primitivo Merlot 2013, Puglia Italia.  78 poeng

Mørk rød på fargen. Duft av mørke bær, plommer og hint av urter. Vin lever bra opp til duften med mørke bær, en grei syre og sødme. Litt kort, tørr, ettersmak. Det finnes andre viner i dette segmentet som jeg nok ville velge før denne vinen.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.