En dobbelbokk fra Mack Mikrobryggeri.

For drøyt et år siden, brygget Mack mikrobryggeri en dobbelbokk. Nemlig Fjøsnisse. Og allerede den gangen var jeg begeistret for ølet og det fikk en sterk femmer på terningen.

Med et års modning, har det skjedd noe med ølet. Det har blitt ennå bedre. Det beste er at ølet kommer den 9 november på polet.

Et eksperiment.

Fjøsnisse var egentlig et eksperiment. Bryggerimesteren Rune Lennart Andreassen og brygger Esben Rørnes  ønsket å se hvor hardt de kunne kjøre Macks egen gjærstamme og tok utgangspunkt i en dobbelbokk og gjæret den varmt. Som de grundige menn de er, ga de seg ikke før instrumentene viste 9% alkohol. Mange ville kanskje sagt seg fornøyd med dette, men når en i tillegg vet at det også er en god mengde rauchmalt, litt rosenrot og en dash karve, så ble dette en skikkelig bombe! Og en sak til, et øl som er brygget med rockbandet Rival Sons og indierock bandet The War on Drugs på høyttalerne, kan aldri bli helt feil.

6Fjøsnisse.

Ølet har en brunsvart farge med et grålig skum. Duften kiler nesen med behagelig røyk, karamell og sjokolade toner. Smaken er fyldig og med en veldig bra munnfølelse.Den  har et delikat fatpreg, røyk og med en fin karamell. Rund og varm i smaken. Med en lang og god ettersmak og med en god bitterhet. Jo, dette er en Fjøsnisse som tjente veldig bra på å være et år til i fjøset. Kanskje årets beste juleøl?  Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.