Tysk håndverskøl på fremmarsj.

Foto 123
Bytter tyskerne ut sin daglige øl med håndverksøl? Vel, kanskje ikke. Men en undersøkelse som ble gjort for en stund siden, viser at de tyske øldrikkerne har blitt mer åpne for andre ølsorter enn de tradisjonelle.

Hele 12 prosent av ølsortene som kom på markedet i Tyskland i 2014, kom fra et håndverksbryggeri. I 2012 var det bar en prosent. Og ekspertene tror trenden vil fortsette. I første halvdel av 2015, var det hele 16 prosent av nye øltyper som kom fra håndverksbryggerier.

Nesten en fjerdedel av tyske øldrikkere, har kjøpt håndverksøl det  siste halve året. 16 prosent hadde kjøpt det på vertshus eller restauranter. Og nå skal det også sies at det tyske ølforbruket er temmelig imponerende og det på tross av at alkoholforbruket i Tyskland synker. I 2014 drakk tyskerne i gjennomsnitt 73,1 liter øl pr person. I 2014 hadde det sunket til 71,6 liter. Og man tror den trenden vil fortsette og man mener at forbruket i 2019 vil ligge på cirka 67 liter per person. 9 prosent av tyskerne drikker øl daglig på vertshus mens 24 prosent gjør det flere ganger i uken.

I følge Senior Food and Drink Analyst (akkurat som i Norge, så elsker tyskerne engelske titler)   ved Mintel, Katya Witham, så finnes det stort rom for forbedringer for håndverksbryggeriene i Tyskland.

– Håndverks bryggeriene mangler profesjonalitet når det handler om å markedsføre produktene sine. Så det er på tross av dette at ølet deres tar større del av markedet.

– Fordi ølkonsumet minsker, så har det tyske ølmarkedet stor nytte av nyskapende øltyper, sier Katya Witham. Med tyske ølnyteres avtagende interesse for tradisjonelt øl og den stigende interessen for håndverksøl, så er dette noe både forhandlere og småbryggere vil kunne dra nytte av.

– Det er noen spennende år som ligger foran oss, avslutter seniorforsker Katya Witham.

Kilde: Mintel.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.