I dag er det siste mulighet til å handle på polet før 17. mai. Her er derfor mitt forslag på noen bra bobler som skal finnes i de fleste vinmonopolutsalg.

Om vi begynner med en crémant, så er denne utmerket:

Delane Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs. Terningkast 6

3119001-1Fin gulgrønn farge, elegante bobler. God duft av sitrus, fersken og kjeks. Smaken har epler, sitrus og en fin friskhet. En god og tørr ettersmak. Prisen er på drøye 149 kroner og her er det virkelig mye smak for pengene.

For de som svermer for Italia, så er en prosecco tingen.

Valdo Marca Oro Prosecco Superiore Extra Dry Terningkast 6

Lys grønngul på fargen. Bra duft av pærer og urter. Smaken er fruktig, bra syre og en nydelig ettersmak. Det er vel ikke så mye mer man kan forlange av en vin til 135,- kroner?

4963201-1Ingen 17 mai uten cava.

Grans Moments Brut Nature Terningkast 6.

Om man skal ha mange på besøk 17. mai, så er denne det gode alternativet om du ikke vil tømme lommeboka. For 115,- kroner får du en vin med en fin strågul farge. Nydelige bobler og duft av epler, sitrus og brødbakst. Smaken er elegant med fint balansert syre, sitrus og epler. En frisk og lang ettersmak. Mega godt kjøp.

3480501-1-1Og til slutt, en fra Champagne som er verd pengene.

Palmer Blanc de Blanc Brut 2010 Terningkast 6.

En dyp strågul farge. Små, flotte bobler og duft av sitrus, epler og kjeks. Frisk på smak, med virkelig bra balansert syre og sødme. Her finner du samme sitrus og epler som i duften og den har en ettersmak som er riktig lang og god. Denne vinen er virkelig verd å skåle for grunnloven og 17. mai med.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.