Det er øl, også er det Øl. Øl med stor forbokstav. Øl som inneholder alt man drømmer om at øl skal inneholde. Smak, duft, glede. Og sånn er IPA fra  Demory Paris.

At Demory Paris eksisterer, er egentlig litt spesielt. For Paris skal vel være vin, baguette og mote. Og øl.. nææ det er ikke chic. Iallfall ikke i Paris. Og det fantes ikke et eneste bryggeri i Paris da tyskeren Kai Lorch slo seg ned i Paris for en sånn cirka åtte år siden. Og allerede et år etter sin ankomst, hadde Lorch grunnlagt sitt firma og et år senere skjenket han opp sitt første øl. Og han var ikke så lite frekk. Demory kalte han bryggeriet sitt. Øl som Hemingway og Sartre og de Beauvoir drakk på femtitallet. Lorch hadde oppdaget etiketten fra det gamle og glemte parisiske bryggeriet på en utstilling og var mildt sagt imponert over etiketten. «Gamle merkevarer», sier Lorch til den tyske avisen Der Tagesspiegel, «har bestått testen av tidens tann og inngir tillit.”

demory2-e1301404747448Og dermed var Demory igjen ute av museet. Og ikke bare det,  med sitt øl og bryggeri skapte  Kai Lorch en ny fransk revolusjon. Denne gangen en øl-revolusjon. Og som alltid fenger revolusjonen først blant de unge. I Lorchs kjølevann har det dukket opp en rekke forskjellige bryggerier. I løpet av de siste fems, seks årene har Frankrike fått over 400 nye mikrobryggerier. Ikke dårlig i et land hvor det bare fantes et tjuetall bryggerier før Kai Lorch slo seg ned i Paris.

Om du vil smake ølet i autentiske omgivelser, kan du besøker Demory Bar. Adressen finner du her:

  • Bar Demory Paris
  • 62 rue Quincampoix
  • 75004 Paris

Demory IPADemory Paris Intrépide IPA Terningkast 6.

Fin gyllen farge med et riktig flott, hvitt skum. Klassisk duft av malt, masser av humle og noe urter. Og smaken. Det viktigste av alt. Her er alt det en IPA skal ha. Ung, kremete perfekt bitterhet uten at humla slår en ihjel. Her er det urter og malt samt den sitrusen som gir den riktige friskheten. En elegant humlepreget ettersmak. Et øl som kan brukes til både lyst kjøtt og kos. Dette er et øl med stor forbokstav. Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.