Begrepet sommerøl står snart like sterkt som utepils. Vært år kommer de forskjellige bryggeriene med sine ulike varianter av sommerøl. Mer eller mindre vellykket. Noen som jeg finner riktig vellykket er de jeg har testet her.

Berentsen Neptun på hvit-6959-2Berentsens Neptun Wit. Terningkast 6

En klassisk belgisk hveteøl. Fin disete gyllen farge med et hvitt skum. God duft av malt, sitrus og koriander. Smaken lever på lange veier opp til duften, men med en fint balansert bitterhet og lekkert preg av koriander og appelsin. Ølet er brygget med tanke på fisk og skalldyr, og at ølet er en god kombinasjon med dette, er det ikke en sekunds tvil om. Personlig synes jeg det kan bli en glimrende tørsteslukker.

Hansa Sommerøl Terningkast 6

Som Lillestrømling må jeg innrømme at Brann har noe LSK ikke har. Nemlig et riktig godt sommerøl. En fin gyllen farge med et flott, hvitt skum. En god duft av humle og en anelse sitrus. Bra bitterhet på smaken, en riktig bra ettersmak. En ekte tørsteslukker i solveggen en varm sommerdag.

Berentsens Sommerøl Terningkast 5

Jeg vet ikke hva de holder på med der nede i Egersund. Men øl kan de brygge. En flott gyllen farge. Et hvitt skum som man nesten kan spise med skje. God duft av humle, malt og noe urter. En riktig god fylde kombinert med riktig bra bitterhet på smaken. Bra ettersmak som jeg personlig synes kunne vært en smule lenger. Et øl som fortjener å komme inn på en av de større kjedene så hele landet kunne nyte det.

Mack_Isbjorn_Sommer_033_canIsbjørn Sommerøl Terningkast 5

Etter forrige sommers store suksess med Isbjørn, kommer her sommerøl varianten. Og her sliter jeg. Fargen er det ikke noe å si på. Flott, gyllen med en virkelig bra skum. I og med at man har brukt en annen humle, er duften annerledes. Og det er duften som gjør at jeg sliter. For det er ikke en god duft. Men heldigvis forsvinner den relativt hurtig da smaken er glimrende med malt og flott bitterhet. Riktig god fylde. Lang og god ettersmak. Et øl som passer sammen med lange sommernetter. Hadde det ikke vært for duften, så hadde dette vært en klar sekser på terningen.

Hansa Spesial Hvete Terningkast 5.

Hansa har lykkes med flere av spesialølene sine. Så også med Hansa Spesial Hvete. Et hveteøl brygget etter tyske hveteøltradisjoner. Fargen er fin, disete strågul. Akkurat som et tysk hveteøl skal være. Bra, hvitt skum. God duft av hvete, sitrus og sommer. Riktig god bitterhet og friskhet på smaken, bra sitrus og en lekker ettersmak. Med andre ord, et riktig bra hveteøl som går glimrende sammen med sommer.

Flere sommerøl kommer senere. Så følg med

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.